Petter Moen norskfödd tenor i Köpenhamn

Petter Moen norsk tenor utbildad på Operaakademiet i Köpenhamn - foto: Laura Mayer Petter Moen norsk tenor utbildad på Operaakademiet i Köpenhamn - foto: Laura Mayer

Den norske tenoren Petter Moen är född 1988. Han är utbildad på Operahögskolan i Oslo samt på Operaakademiet i Köpenhamn. Under sin utbildning har han sjungit roller som Nemorino i Donizettis Kärleksdrycken, Belfiore i Mozarts La finta giardiniera och Alfred i Strauss Läderlappen.

Petter Moen

Han har snabbt blivit ett namn i konsertsammanhang och har gjort många framträdanden med orkestrar och ensembler i Norge och Danmark.

Under 2013 har han sjungit Mosquito i Janaceks Den listiga lilla räven på Den Kongelige Opera i Köpenhamn Kurt Weills De sju dödssynderna med Köpenhamns filharmoniska orkester, Gaston i Verdis La Traviata på kammarmusikensemblen guidOpera i Köpenhamn, Händels Messias i Gladsaxe, Bachs Magnificat och Påsk-oratoriet i Tromsö.

Kommande projekt är förutom Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla i Wermland Operas TRILOGIN, Remendado i Carmen på Oslo-operan, Bruno Robertson i Bellinis I Puritani på Opera Nordfjord, operaarior tillsammans med NDR Symfoniorkester i Hamburg samt medverka i en Offenbach-gala med Malmö Symfoniorkester, Han är också kontrakterad för att sjunga Telemanns Der Tod jesu i Hamburg, Bachs Juloratorium i Oslo, Bachs Johannespassionen i Danmark, Mozarts C-mollmässa i Fredrikstad samt Händels Messias i Haaslöv. Läs mer om aktuella engagemang på hans web site.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
LäderlappenAlfredTakkelloftet28.3.2014
Barberaren i SevillaGreve AlmavivaWermland Opera 6.11.2014
CarmenRemendadoDNO & Balett 7.3.2015
Billy BuddNovisenDNO & Balett2019

Läs mer