Philip Gerrard engelskfödd baryton verksam på Malmö Opera

Philip Gerrard engelskfödd baryton verksam på Malmö Opera

Philip Gerrard engelskfödd baryton verksam på Malmö Opera

Phil Gerrard, bas, har bl a gjort roller som Andra väktaren i Trollflöjten, Bartolo i Figaros bröllop. Fiorello i Barberaren i Sevilla, Alidoro i Askungen. Talpa i Manteln, Betto i Gianni Schicchi. Somnus i Semele, Cousin Brandon i The Long Christmas Dinner, och La Roche i Capriccio.

Gerrard är medlem i Malmö Operakör och har här gjort en mängd mindre roller, bl a i La Traviata, Dead Man Walking,  Vanessa och Hoffmanns äventyr. Jesus Christ Superstar.

Tillsammans med Eric Roos skapade han också rollen som Faunen i Skånes Dansteaters produktion The Feeling of Going. Som konsertsångare har Gerrard framträtt i USA, Kanada och Storbritannien. Han har uppträtt i oratorier såsom Mozarts c-moll mässa, Haydns Årstiderna och Bachs b-mollmässa. Han har också deltagit i ett flertal uppsättningar på Glyndebournefestivalen. I Maskeradbalen gör han rollen som Christian.

Philip Gerrard har efter avslutade studier gett konserter i USA, Kanada och Storbritannien och har nyligen uppträtt i oratorier såsom Mozarts c-moll mässa, Haydns Årstiderna och Bachs b-mollmässa vid St Martin in the Fields i London. Han har bl a gjort roller som Andra väpnaren i Trollflöjten, Fiorello i Barberaren i Sevilla, Somnus i Semele, Alidoro i Askungen, Talpa i Manteln, Betto i Gianni Schicchi, Cousin Brandon i The Long Christmas Dinner, Bartolo i Figaros bröllop,och Director La Roche i Capriccio.

Han deltog i Glyndebournefestivalen 2005 i Flight, Otello, Askungen, Trollflöjten och Brudköpet samt 2007 i Macbeth.

På Malmö Opera har Philip även sjungit i La Traviata, Dead Man Walking och Jesus Christ Superstar våren 2011, sjöng han Wilhelms parti i Hoffmanns äventyr och sakristan i Manon 2014.

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts