Pierrot på Operan

Pierrot på Operan
Pierrot på Operan

Pierrot på Operan

Oväder för hela familjen – Pierrot på Operan – urpremiär på Kungliga Operans Rotunda – 29 september

Harlekina och Pierrot bjuder på ett möte mellan klassisk balett och pantomim. Pierrot på Operan är ett unikt samarbete mellan Kungliga Operan och Pantomimteatern. Föreställningen har urpremiär på Operans Rotunda den 29 september.

Om handlingen

Pierrot är en ganska lat och drömsk scentekniker som en dag möter den intensiva och busiga ballerinan Harlekina någonstans bakom kulisserna på Operan. En plats dit även Tuban och Slagverket tagit sig för att spela sina favoritslingor tillsammans. Lek och allvar, fantasi och verklighet blandas med trädkulisser, molnskyar, en hiskelig björn och en bedårande sjal.

En bakgrund

I Operans studio pågår för närvarande ett intensivt och spännande arbete med föreställningen Pierrot på Operan, en helt unik föreställning där klassisk balett möter modern pantomim. Föreställningen arbetas fram av hela ensemblen och musiken komponeras parallellt med repetitionerna.

Föreställningen har återskapat en riktig 1700-talsstorm. I stället för inspelade ljudeffekter är det regnmaskin, vindmaskiner, åsk- och blixtmaskiner som gör ljuden. Maskinerna är nybyggda kopior av instrument från Drottningholmsteatern.

Pierrot på Operan är den första baletten som beställts av Unga på Operan, Kungliga Operans barn- och ungdomsverksamhet. Föreställningen har urpremiär den 29 september på Operans Rotunda. Föreställningen riktar sig till barn 6-9 år, och deras familjer, och ges sammanlagt 30 gånger t o m den 23 oktober.

Recensioner

Anna Ångström i SvD

Petter Lindgren i Aftonbladet

Produktionsteam

Regi och mim: Hannu Böök.

Koreograf: Nicole Rhodes.

Musik: Carl Jakobsson och Roger Svedberg.

Libretto: Torun Boucher.

Scenografi och kostym: Eva Grytt.

Ljus: Lennart Persson.

Biträdande koreograf: Mariella Gink.

Dramaturg: Sophie Helsing.

Medverkande:

Harlekina: Nicole Rhodes.

Pierrot: Bo W Lindström.

Tuba: Carl Jacobsson.

Slagverk: Roger Svedberg.

Related posts