Puccinis Tosca med Nilsson och Corelli i soffan!

Puccinis Tosca med Nilsson och Corelli i soffan!
toscaoncdbirgitfrancomaazel
Puccinis Tosca med Nilsson och Corelli i soffan!

 Puccinis Tosca med Nilsson och Corelli i soffan!

I går kväll var det meningen att jag skulle gå på Tosca på Den kongelige opera i Köpenhamn, men dessvärre var föreställningen utsåld. Jag hade tänkt mig att jag skulle satsa på en ståplats eftersom jag hemskt gärna ville höra Anne Margrete Dahl i huvudrollen. När allt kom till så blev det ingen föreställning eftersom jag inte kunde få besked om hur och var jag kunde köpa en ståplatsbiljett. Mycket tråkigt eller som danskarna säger meget kedeligt.

Prick klockan 20.00 satte jag i gång cd-spelaren som var laddad med en inspelning av Tosca med Birgit Nilsson i huvudrollen och Franco Corelli som Cavaradossi samt Dietrich Fischer-Dieskau som Scarpia. Allt under ledning av Lorin Maazel och Orchestra e Coro dell´Accademia di Santa Cecilia, Roma.

Det var en utmärkt ersättning som kompensation för det uteblivna operabesöket även om jag fortfarande inte uppskattar Franco Corellis sångstil. Åtminstone inte lika mycket som jag har hört att Birgit  Nilsson gjorde.

Nästan alla  sångare och kreatörer på inspelningen är döda, men inspelningen kan fortfarande köpas på “nätet”!

Läs mer

Birgit Nilsson om Tosca

Franco Corelli

Dietrich Fischer-Dieskau

Lorin Maazel

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

3 thoughts on “Puccinis Tosca med Nilsson och Corelli i soffan!

  1. Vad kul att hitta en blogg om musik i denna djungel av trams! Jag går sällan på opera (av kostnadsskäl bl a), men lyssnar gärna hemma och lånar massor på biblioteket. Intresset är bara några år gammalt, så jag kan inte så mycket än, men uppskattar det desto mer. På min blogg, som är rätt ny, har jag roat mig med att prata om sångare jag gillar och lägga ut länkar så man kan lyssna på dem. Den senaste gick jag ner i spagat över, en äkta italiensk alt som var så otroligt bra, Sara Mingardo.
    Nu ska jag läsa vidare här hos dig!

  2. Du vet väl att du kan få biljetter till Malmö-operan för 95 kronor och på Stockholmsoperan kan man köpa lyssnarplatser för en femtiolapp.

    Det blir en helt annan upplevelse även om man inte ser så bra på till exempel lyssnarplatserna i Stockholm

  3. Ja, 95 kr är inte mycket att säga om. Men så ska man bekosta tågbiljett och övernattning också!

Kommentera