Ricardo Mirabelli argentinskfödd tenor

Ricardo Mirabelli argentinskfödd tenor

Ricardo Mirabelli debuterede på DJO som Tenor i Rosenkavaleren ’05. Har sunget partiet som Grev Almaviva i Barberen i Sevilla på flere scener Har af Rossini også sunget Arnoldo (Wilhelm Tell) og Lindoro (Italienerinden i Algier), af Verdi bl.a, Alfredo (La Traviata) og Fenton (Falstaff) og af Mozart Tamino (Tryllefløjten), Ferrando (Cosi fan tutte) og Don Ottavio (Don Juan) samt af Donizetti Nemorino (Elskovsdrikken).

Ricardo Mirabelli argentinskfödd tenor

Ricardo Mirabelli debuterede i Bastiano e Bastiana i 1990 og har siden hen sunget på langt de fleste store italienske samt internationale operascener. Han har tidligere kunnet opleves i rollerne som blandt andet Tamino i Tryllefløjten i Lucca, Ravenna, Livorno og på turné i Frankrig (‘02), Ferrando i Così fan tutte i Milano (‘99), Don Ottavio i Don Juan på operafestivalen Bassano del Grappa (‘00) og Basilio i Figaros bryllup på Teatro Argentina i Rom (‘01).

Han har ligeledes stor erfaring med Rossini-partierne og på repertoiret har han blandt andet Dorville i La scala di seta på Fondo Opera Festival (‘02), Alberto i L’occasione fa il ladro i Tortona og Torino (‘01), Lindoro i Italienerinden i Algerier i Torino og Grev Almaviva i Barberen i Sevilla i Savona, La Spezia og Imperia (‘00). Blandt Verdipartier kan nævnes Alfredo i La Traviata på Teatro Romano di Savigliano (’02) og Fenton i Falstaff i en nyopsætning på Teatro Segura i Lima (’01). Hans repertoire omfatter ligeledes partier som Ernesto i Don Pasquale, titelrollen i Werther, Paolino i Det hemmelige ægteskab, Lenskij i Eugen Onegin og Rinuccio i Gianni Schicchi.

I sæson 03/04 kunne han opleves i Hoffmanns eventyr, Die drei Pintos og María del Carmen på Wexford Opera Festival, Elskovsdrikken i Trapani, Don Pasquale i St. Gallen, Italienerinden i Algerier i Aosta samt i koncerter i blandt andet Rom, hvor han sang Mozarts Requiem.
Han kunne i sæson 05/06 opleves i rollerne som Nemorino i Elskovsdrikken og Tamino i Tryllefløjten på Teatro Marrucino i Chieti, Arbace i Idomeneo på operafestivalen i Las Palmas, Don Ottavio i Don Giovanni på Nationaloperaen i Sofia, Ernesto i Don Pasquale på Teatro Massimo i Catania og i Cavalleria rusticana samt Pagliacci på Luglio Musicale Trapanese.

Ricardo Mirabelli har senest gjort sig bemærket i La scala di Seta på Rossini Wildbad Festival, Barberen i Sevilla på Toscana Opera Festival i Florence, L’equivoco stravagante på Rossini Opera Festival i Pesaro og Konge af Pontus på Festival Mozart i La Coruna.

In English

Ricardo Mirabelli was born in Argentina and studied at the National University of Mendoza. He was a finalist in competitions including the Belvedere and Alfredo Kraus. His operatic début was in 1990 with Mozartʼs Bastien und Bastienne. His rôles have included Tamino, Arnold (Guillaume Tell) and Almaviva (Il barbiere di Siviglia) in various houses in Italy and Peru. In Turin he sang Lindoro (LʼItaliana in Algeri) and he has appeared in Pesaro and in Wexford.

read more