Så funkar en orkester – Simon Rattle 2021

Så funkar en orkester - Simon Rattle 2021

Så funkar en orkester med Simon Rattle. En medryckande introduktion till klassisk musik för hela familjen. Dirigenten Simon älskar vacker musik och en dag bestämmer han sig för att starta en hel symfoniorkester. Boken är ett samarbete med Konserthuset Stockholm och Kungliga filharmonikerna samt London Symphony Orchestra. Den fantastiska musik som Sir Simon Rattles orkester – London Symphony Orchestra spelar – finns att ladda ner gratis via en kod i boken.

Så funkar en orkester – Simon Rattle 2021

Så funkar en orkester – Simon Rattle är en bok om hur en orkester funkar. Det är är en upplysande och intressant introduktion om vad det innebär att vara dirigent, men också en introduktion till den klassiska musiken.

Hur orkestern är indelad i olika grupper och i centrum för berättelsen står den kände engelske dirigenten Simon Rattle och hans orkester, London Symphony Orchestra baserad i Barbican Hall i London.

Det handlar om hur Simon plockar i hop alla medlemmar i en orkester och i detta fall London Symphony Orchestra. Boken innehåller också ett förord av Sakari Oramo chefsdirigent och konstnärlig rådgivare för Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Det finns en länk till London Symphony Orchestra med mer än ett trettiotal musikaliska nummer som du kan lyssna på antingen i samband med att du läser boken eller vid ett senare tillfälle.

Boken och musikillustrationerna är väl närmast avsedda för att vara en introduktion till den klassiska musiken och kan läsas av alla både barn, ungdomar och vuxna.

Boken är rikt illustrerad av Mary Auld och med musikaliskt stöd av Rachel Leach. Illustrationerna är gjorda av Elisa Paganelli.

För att lyssna på musiken gå til LSO hemsida och ange koden som finns på innehållsförteckningen i boken

OM

Så funkar en orkester
ISBN: 9789150121407
Översättare: Gösta Sjöstrand Svenn
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 48
Utgivningsår: 2021
Språk: Svenska

Läs mer