Så som i himlen på Malmö Opera skjuts upp

Så som i himlen på Malmö Opera skjuts upp Foto: Mats Bäcker

Rådande omständigheter tvingar Malmö Opera att planera om vårens program. Musikalerna Så som i himmelen och Dead or alive, med premiärdatum 5 respektive 27 feb, skjuts nu på framtiden.

Så som i himlen på Malmö Opera skjuts upp

Coronavirusets utbredning och de därpå följande publikrestriktionerna har tvingat Malmö Opera att planera om våren 2021.

Musikalerna Så som i himmelen och Dead or alive, med premiärdatum 5 respektive 27 feb, skjuts på framtiden. I fallet med Så som i himmelen hade vi hoppats kunna streama föreställningen, men har inte fått rättighet till detta från upphovsmännen.

Med rådande publikrestriktioner blir det då meningslöst att spela succémusikalen. Restriktionerna gör det även omöjligt att åka ut med turnéföreställningen Dead or alive.

Slutligen gör den nuvarande smittspridningen i samhället att det känns oansvarigt att samla alla de som behövs för att genomföra en fullskalig operaföreställning. Därför ställs också de två återstående föreställningarna av Falstaff in.

Det är vår förhoppning att kunna ta upp såväl Så som i himmelen som Dead or alive under våren 2022.

Vi hoppas kunna genomföra vårens övriga föreställningar som planerat, däribland Fallet Makropulos och världspremiären på Cirkus Days and Nights.

Läs mer

Malmö Opera

Säsongen 2020-21