Såsom i himlen premiär 30.4 på Malmö Opera

Såsom i himlen premiär 30.4 på Malmö Opera Fotograf: Mats Bäcker

Så som i himmelen är den största svenska musikalsuccén sedan Kristina från Duvemåla. Nu iscensätts en ny version på Malmö Opera, med stor kör och orkester, i regi av Edward af Sillén och med Fredrik Lycke och Ester Hedlund i huvudrollerna.

Såsom i himlen premiär 30.4 på Malmö Opera

DANIEL DARÈUS
Daniel Daréus är en internationellt erkänd dirigent som arbetar på världens stora konserthallar och operahus. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö. Han bestämmer sig för återvända till den norrländska by där han föddes. Där möts han av såväl gammal vänskap som fiendskap.

SUCCÈFILM
Så som i himmelen är succéfilmen som blev en hyllad musikal. Fredrik Kempe, kanske mest känd som kompositör av otaliga Melodifestival-hits, skrev musiken till Kay och Carin Pollaks berättelse och Edward af Sillén hjälpte till med manusbearbetningen. Nu regisserar af Sillén Malmö Operas föreställning, med Fredrik Lycke och Ester Hedlund i de ledande rollerna

MUSIKAL.
Så som i himmelen, en musikal av Fredrik Kempe (musik, sångtexter utom Gabriellas sång, musik Stefan Nilsson, text Py Bäckman), Kay Pollak (manus), Carin Pollak (manus, sångtexter) och Edward af Sillén (manusmedverkan), baserad på en film av Kay Pollak. Urpremiär på Oscarsteatern 13 sept 2018. Premiär på Malmö Operas stora scen 30 april 2022. Spelas till 12 juni 2022.

KONSTNÄRLIGT TEAM
Musikarrangemang & orkestrering: Karl-Johan Ankarblom
Dirigent: Anders Eljas/Andreas Eriksson Hjort (17, 18, 19 maj & 1, 2 juni)
Regi: Edward af Sillén
Scenografi: Kim Witzel
Kostym: Annsofi Österbergh Nyberg
Ljus: Mikael Kratt
Ljud: Anders Ekstedt
Koreografi: Per Magnus Andersson

MEDVERKANDE
Daniel: Fredrik Lycke
Lena: Ester Hedlund
Gabriella: Jenny Holmgren
Stig: Rolf Lydahl
Arne: Erik Gullbransson
Inger: Åsa Fång (9/6 Lotte Ohlander)
Conny: Michael Jansson
Tore: Johan Charles
Olga: Carina Söderman
Holmfrid: Klas Wiljergård
Amanda: Nina Pressing
Erik: Magnus Borén
Siv: Evamaria Björk
Florence: Hanna Ulvan

ENSEMBLE
Lotte Ohlander, Andreas Eldeen, Hjalmar Freij, Ingrid Zerpe, Isak Bendelin, Sara Ollinen, Niklas Löjdmark Chressman, Tommy Englund, Nina Pressing, Magnus Borén, Hanna Ulvan, Åsa Sjöblom, Tord Hansson.

Malmö Operaorkester

Malmö Operakör

Så som i himmelen sjungs på svenska och textas på svenska och engelska. Föreställningen är lämplig från ca 10 år och är ca 3 timmar lång, inkl paus.

LÄS MER

Operalogg