Säsongstart på NorrlandsOperan!

Säsongstart på NorrlandsOperan!
Säsongstart på NorrlandsOperan! Maria Fontosc – sopran Foto: Maria Lindvall

Säsongstart på NorrlandsOperan!

Säsongstart på NorrlandsOperan! På lördag 25 augusti med önskekonsert dvs publikens val

NorrlandsOperan inleder säsongen lördag den 25 augusti med en önskekonsert där publiken har valt programmet! NorrlandsOperans Symfoniorkester spelar favoriter tillsammans med några av Sveriges främsta operasångare; Maria Fontosh, Karl Rombo och Susanna Levonen.

Önskekonsertens besökare kan förvänta sig en rad örhängen från operahistorien. Resultatet av omröstningen avslöjas under själva konserten och kvällens presentatör av det hitspäckade programmet är Helge Lannerbäck.

Sångarnas bakgrund helt kort

Maria Fontosh, som senast uppträdde på NorrlandsOperan i sin kritikerrosade roll som Desdemona i operan Otello, är född i Ukraina och uppvuxen i Ryssland. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Moskva och Operahögskolan i Stockholm och gjorde sin debut 1999. Därefter har hon lagt flera stora roller till sin repertoar. 2002 belönades Maria Fontosh med tredje pris i Plácido Domingos Operalia i Paris.

Karl Rombo har tidigare uppträtt på NorrlandsOperan, senast som solist i Händels Messias 2010. Han återvänder i oktober för medverkan i höstens nyskrivna opera Elefantmannen. Karl har studerat på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm, och tog sin examen 2006. Samma år debuterade han på Kungliga Operan som Arim i Daniel Börtz Svall.

Susanna Levonen är en av Sveriges ledande dramatiska sopraner och anställd på NorrlandsOperan. Umeåpubliken har tidigare bland annat sett henne i titelrollen i Carmen, Dancer in the Dark och Boesmans Julie. I höst gör hon rollen som Ginger i Elefantmannen. Susanna sjunger ofta med orkestrar i Sverige och Europa. Bland priser kan nämnas Jenny Lind-stipendiet och sångarpriset vid Internationaler Wettbewerb für Liedkunst i Stuttgart.

Dirigent Patrik Ringborg

NorrlandsOperans Symfoniorkester

Presentatör Helge Lannerbäck

Related posts