Skandinaviska sångare Bayreuth 2020

Skandinaviska sångare Bayreuth 2020 Minolta DSC

I sommar är det dags för den 109:e Bayreuther Festspiele. I år blir det premiär på en ny Ring. Regissör är den unge österrikaren Valentin Schwarz och scenograf är den lika unga österrikaren Andrea Cozzi. Dirigent är finländaren Pietari Inkinen, som är verksam på tyska scener.

Skandinaviska sångare Bayreuth 2020

I de fyra delarna som bildar Nibelungens ring medverkar nästan femtio sångare varav sex är från Danmark Norge och Sverige

John Lundgren svensk världsbaryton gestaltar Alberich i Rhenguldet, Siegfried och Ragnarök.

Iréne Theorin, världssopran, som just nu är aktuell i partiet som Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm, ersätter Christine Goerke i partiet som Brünnhilde i den krävande delen – Ragnarök.

Två danska sångare medverkar nämligen sopranen Brit-Tone Müllertz som sjunger Ortlindes parti i Valkyrian. Tenoren Magnus Vigilius debuterar i Bayreuth i partiet som Froh i Rhenguldet.

Från Norge medverkar sopranerna Lise Davidsen och Elisabeth Teige.Lise gestaltar Sieglinde i Valkyrian och Elisabeth Teige sjunger Gutrunes parti i Ragnarök.

Själv hoppas jag på en stor operaupplevelse för egen del och det skall bli oerhört spännande att långt om länge äntligen få komma till Bayreuth.

Just nu funderar jag om jag skall skriva om mina operaupplevelser här på Operalogg eller inte. Orsaken till mina funderingar ligger i att jag sedan tidigare har fattat ett principbeslut nämligen att bara skriva om mina operaupplevelser under förutsättning att jag får pressbiljett till föreställningarna.

Mer att läsa