Snart dags att gå i pension!

Live laugh love

Snart dags att gå i pension!

Idag är det mindre än 100 dagar kvar tills jag skall gå i pension. Jag är mycket splittrad inför denna händelse. Milt uttryckt!
Jag kommer nog att sakna mitt arbete och framförallt de dagliga resorna på femton mil om dagen, för det mesta med bil men ibland med tåg. Det jag kommer att sakna mest är nog alla tillfällen att lyssna på opera dagligen.

I många år har det fungerat så att jag har lyssnat på 1:akten av operan på väg till jobbet och andra akten på väg hem. För mig har detta varit helt perfekt. Huvudet fullt av underbar musik innan jobbet börjar och likadant när jag kommer hem.

Efter sista arbetsdagen blir det kanske tillfälle att istället resa till olika operascener i Sverige och utomlands. Den som lever får se, som man säger.

Under mellantiden får jag hålla tillgodo med att operasäsongen har börjat eller börjar snart. I Stockholm går Così fan tutte på Operan och om mindre än en månad har Folkoperan premiär på “Zarah”. Göteborgsoperan har snart premiär på Faust; en händelse som jag inte tänker missa. På operan i Köpenhamn ges det den åttonde september premiär på Offenbachs Hoffmanns äventyr.

Den skall jag se lite senare i höst eftersom jag av någon för mig okänd anledning fick tillbaka mitt stående abbonnemang.Efter ett års uppehåll.(Karantän?)

Som höstens stora händelse räknar jag annars Malmöoperans premiär på Puccini´s La fanciulla del west eller Flickan från Västern som vi kanske kallar den. Premiären blir det söndag den 9 september. Premiären kommer jag dock inte ha möjlighet att närvara på eftersom vi just den helgen skall passa våra små barnbarn. Det är en händelse som slår det mesta.

Vi syns på bloggen!

Vill du boka biljetter till några av de nämnda operorna kan du gå hit:
Operan i Stockholm
Folkoperan
Det Kongelige Opera i Köbenhavn
Göteborgsoperan
Malmöopera och Musikalteater

Related posts

Kommentera