Soppluncher – kammarkonserter och soundwalk

Soppluncher - kammarkonserter och soundwalk
Soppluncher – kammarkonserter och soundwalk – Malmö Opera

Soppluncher – kammarkonserter och soundwalk

Soppluncher, kammarkonserter och soundwalk tillägg till musikal- och operaverksamheten på Malmö Opera

Inför den nya säsongen 2012-12, som startar med premiären på musikalen “Evita” den fjortonde september finns det även lite andra aktiviteter att berätta om och där den största och roligaste nyheten nog är “Soundwalk”, som också kan beskrivas som en teatervandring i historien, med hjälp av en mp3-spelare och en hörlur.

Promenaden, som du kan genomföra på alla dagar är biljettkassan är öppen, tar c:a fyrtiofem minuter i anspråk. Själv lyssnade jag på c:a en kvart och det var en härligt fin upplevelse och jag kommer att lyssna på programmet vid första bästa tillfälle.

I slutet av föra säsongen införde an på teatern ett nytt begrepp nämligen soppluncher. Det är en aktivitet, som kanske framgår av namnet, men det kan också förklaras som att man förlägger dagens lunch till Operans foajé och då får man förutom en tallrik soppa, smör och bröd och något att dricka också lyssna till en stunds underhållning av husets egna förmågor.

Provet, som blev tre tillfällen, föll så väl ut så nu blir det soppluncher vid sex tillfällen under säsongen. Första tillfället blir den 19 september då turnéversionen av “Tosca” presenteras.

17 oktober Relationen dans och musik – ett samtal med medverkande från Skånes Dansteater inför samproduktionen “Uneath”.

21 november Tango ur ett Evita-perspektiv MO:s egen “orquesta typica” tränger in i tangons mysterier.

9 januari 2013- Ordning i kaoset Inspicient Peter Tyllgren berättar om hur oumbärlig han är.

20 mars – Ett tygstycke magi Tillverkningschef Ulrica Lydahl berättar hur skisser förvandlas till klädespakt.

15 maj – Koristens perspektiv Medlemmar ur MO:s kör sjunger och berättar.

Kammarkonserter

Kammarkonserterna fortsätter i Övre foajén och första konserten äger rum dagen efter premiären på “Evita” dvs den 15 september klockan 14:00.

På programmet står Isländska romanser med Magnus Loftsson och efter pausen framträder MO:s egen baryton Bengt Krantz med sånger av Söderman och Rangström, men också arior ur tre mindre kända Verdi-operor nämligen “Ernani”, “I due Foscaris” och “I vespri siciliani”. Dessutom bjuder han på tre sånger från musikalen “Camelot”.

29 september – John Cage 100 år!

2o oktober – Den svenska sångskatten- sångklassen på Musikhögskolan i Malmö

3 november – Enrique Granados, Heitor Villa-Lobos, men också Gustav Mahler och Ralph Vaughan-Williams.

Inför World Aids Day – musikaler som har gjorts i huset, del 2 och efter paus “One night only eller I´m not Barbra – but I wish” – ett program med Rickard Söderberg och gäster.

Det nya året 2013 inleds den 5 januari med programpunkten Bara Britten

9 februari presenterar Musikhögskolan i Malmö unga solister från Pianoklassen

23 februari blir det ett program med Sergej Prokofiev och Dmitri Sjostakovitj, men också Carl Maria von Weber och Richard Wagner inför deras 200-års jubileum.

23 mars är det Teaterns Dag och det sker med Belcanto- opera del 2.Efter paus blir det andra delen av Sånger från mellankrigstiden.

11 maj blir det Säsongsfinal och även denna säsong med Johannes Brahms

När det gäller kammarkonserterna återkommer jag med ett inlägg om dess program ungefär en vecka före varje konsert.

Här kan du läsa mer om Malmö Operas satsning

Related posts