The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö – höst

The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö - höst

The Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö – höst

Höstens stora teatersatsning på Nöjesteatern i Malmö är den klassiska musikalen ”The Sound of Music” med Elisa Lindström (Maria) och Christopher Wollter (Kapten von Trapp) i huvudrollerna. Premiär på Nöjesteatern i Malmö den 29 september. Föreställningen spelas fredagar, lördagar, söndagar fram till den 7 januari 2018.

Producenten Julius Malmström sammanförde i början av mars skådespelaren Christopher Wollter med dansbandsstjärnan Elisa Lindström.

Det sade klick direkt, det finns en fantastisk kemi dem emellan och att få ha med dem båda i huvudrollerna och i regi av Anders Aldgård känns helt fantastiskt, säger producenten Julius Malmström.

Om Elisa Lindström: Elisa har tävlat i Let´s Dance där hon (2016) vann och blev snabbt hela svenska folkets favorit. Hon blev dessutom Grammisvinnare två år i rad (2014, 2015). 2013 vann hon tillsammans med sin kör TV4s Körslaget. Hon har även vunnit Dansbandskampen i SVT med sitt dansband Elisa´s (2010).

Det är en drömroll för mig som nu äntligen blir verklighet, jag ser fram emot att ge mig in i musikalens värld, så spännande och roligt, säger Elisa Lindström.

Om Christopher Wollter:

Sångare och skådespelare med en mängd huvudroller på bland annat Malmö Opera, Göteborgsoperan, Stockholms Stadsteater och Oscarsteatern. Han har även haft roller på Dramaten, Lorensbergsteatern och Teater Brunnsgatan fyra. Christopher har också setts i TV-serier och filmer som Lyckliga Jävel, Maria Wern och Anna Odells Guldbaggevinnande Återträffen.

Bland rollerna på Malmö Opera kan nämnas Chris i Miss Saigon, titelrollen i Doktor Zjivago, Herr Kameleont i Banankontakt, kläddesignern Beddini i Top Hat och nu senast som John i Musikalen Tänk om.

Jag är så glad. Jag har sett musikalen i några olika tappningar och det är en fantastisk historia i botten. Det känns jättekul och utvecklande att få spela denna tillsammans med Elisa, säger Christopher Wollter.

Handlingen: Nunnan Maria blir skickad till kapten Georg von Trapp för att ta hand om hans sju barn. Barnen fattar så småningom tycke för henne, då hon för in sång, musik och glädje i huset. Något som inte funnits sedan deras mamma dog flera år tidigare. Kapten von Trapp tycker i början inte om Marias påhitt, men blir gradvis mer och mer betagen i henne. Maria och Kapten von Trapp gifter sig med varandra, medan nazismen lurar bakom hörnet. De flyr och gömmer sig i Marias gamla kloster, där får hjälp av nunnorna, som saboterar nazisternas bilar.

Produktionsteam

Musik av Richard Rodgers och text av Oscar Hammarstein II.

Maria: Elisa Lindström

Kapten von Trapp: Christopher Wollter

Regi: Anders Aldgård

Koreografi: Siân Playsted

Producent: Julius Malmström

Läs mer här

Related posts

Kommentera