Sprudlande sångarfest på GöteborgsOperan

Italienskan i Algier på GöteborgsOperan - synopsis
Sprudlande sångarfest på GöteborgsOperan

Sprudlande sångarfest på GöteborgsOperan

GöteborgsOperan inleder operasäsongen med ett konsertant framförande av Gioacchino Rossinis ”Italienskan i Alger” samma stycke som blev en enorm succé på Läcköslottsopera för ett par år sedan.

I rollen som italienskan hör vi Ann Hallenberg, en svensk mezzosopran som har gjort sig ett stort namn på flera av världens största operascener. Det är första gången hon sjunger på GöteborgsOperan, men det är inte första gången i Sverige. Bl. a. har hon sjungit på Drottningholmsteatern.

Som den gubbsjuke Mustafá får vi höra den fantastiske italienske basbarytonen Andrea Patucelli.

Lindoros extremt höga tenorparti sjöngs av den ryske tenoren Maxim Mironov, kanske mest känd från Helicon-operan i Moskva.

Som Isabellas trogne betjänt, Taddeo, som obesvarat älskar Isabella får Markus Schwartz ännu ett tillfälle att exponera sina komiska och vokala kvaliteter.

Dessutom medverkar delar av GöteborgsOperans kör, herrkören. Bara det kan bli en upplevelse!

Som dirigent har operan engagerat Giancarlo Andretta, som jag bäst känner från olika operaupplevelser på DKT. I det här sammanhanget är det värt att notera att Andretta har utsetts till GöteborgsOperan´s 1:e gästdirigent.

Premiär blir det alltså på lördag den 28 augusti klockan 18:00, men föreställningen ges också dagen efter vid samma tid.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Related posts

Kommentera