Staffan Larson dirigent

Staffan Larson dirigent Staffan Larsson - dirigent

Staffan Larson började sin musikaliska bana som violinist och var under 80-talet en av de ledande konsertmästarna i flera svenska orkestrar. 1989 debuterade han som dirigent med Västerås Sinfonietta, vars chefdirigent han var 1996-98.

Staffan Larson dirigent

Han har sedan debuten gjort sig ett namn som en av de mest personliga och djärva uttolkarna i svenskt musikliv. Med en musikalisk profil som sträcker sig från barocken till vår tids avantgarde.

Under senare säsonger har vi mött honom i bl a Kungliga Filharmoniska Orkestern,Göteborgs Symfoniker, Uppsala Cammarorkester och Symfoniorkestern vid NorrlandsOperan. 2004 dirigerade Staffan Kungliga Filharmoniska Orkestern vid Nobelprisceremonien i Stockholms Konserthus.

Han dirigerar regelbundet vid NorrlandsOperan där han varit musikalisk ledare för flera operaproduktioner som Tosca och Barberaren i Sevilla samt dirigerat Mitt hjärta brister 2007, Rucklarens väg på Malmö Opera – och Musikteater (2009-10) och urpremiären av Jonas Forsells opera ”Hemligheter” på Malmö Opera .

Staffan var 1987 en av grundarna av Ensemble Ma, en grupp som fortfarande är verksam med konserter och CD-inspelningar.

Malmö Opera

Staffan Larson började sin musikaliska bana som violinist och var under 80-talet en av de ledande
konsertmästarna i flera svenska orkestrar. 1989 debuterade han som dirigent med Västerås Sinfonietta, vars chefdirigent han var 1996-98.

Han har sedan debuten gjort sig ett namn som en av de mest personliga och djärva uttolkarna i svenskt musikliv med en musikalisk profil som sträcker sig från barocken till vår tids avantgarde.

Under senare säsonger har vi mött honom i bl a Kungliga Filharmoniska Orkestern, Göteborgs Symfoniker, Uppsala Kammarorkester och Symfoniorkestern vid NorrlandsOperan. 2004 dirigerade Staffan Kungliga Filharmoniska Orkestern vid Nobelprisceremonien i Stockholms Konserthus.

Han dirigerar regelbundet vid Norrlandsoperan där han varit musikalisk ledare för flera operaproduktioner som Tosca och Barberaren i Sevilla samt dirigerade 2007 Mitt hjärta brister. Staffan var 1987 en av grundarna av Ensemble Ma, en grupp som fortfarande är verksam med konserter och CD-inspelningar.

Läs mer