Staffan Valdemar Holm konstnärligt team

Staffan Valdemar Holm konstnärligt team

Staffan Valdemar Holm konstnärligt team

Staffan Valdemar Holm regissör och Bente Lykke Möller scenograf

De utbildade sig båda vid Statens teaterskole i Köpenhamn och har sedan 1988 arbetat tillsammans med främst talteater i ett femtiotal uppsättningar. I Danmark, Sverige, Norge, Spanien, Chile, Österrike och Tyskland. De har ansvarat för en rad uppsättningar på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Malmö Dramatiska teater, Dramaten och Deutsches Teater Berlin.

Deras genombrott på operaområdet kom 1996 med Carmen på Folkoperan. Andra uppsättningar är Figaros bröllop (Folkoperan), Falstaff (Volksoper i Wien, La Traviata (Folkoperan), Otello (Det Kongelige Teater i Köpenhamn). Räven och Tannhäuser (Kungliga Operan i Stockholm, där paret tidigare satte upp Carmina Burana) Nibelungens ring och senast Elektra på Kungliga Operan.

Konstnärligt team

Paret Holm/Möller har tidigare satt upp Verdi´s Otello på Den Kongelige Opera i Köpenhamn (Gamle Scene) samt  Don Carlos på GöteborgsOperan  (2010). 2015 sätter de upp Giuseppe Verdi´s Aida på Malmö Opera. Premiär i mars 2015.

Staffan Valdemar Holm var 1992-1998 chef för Malmö Dramatiska Teater och 2002-2008 för Kungliga Dramatiska Teatern.Han har varit chef  för Düsseldorfer Schauspielhaus 2011-2012.

Bente Lykke Möller har också varit verksam som scenograf inom film, TV och dans.Våren 2010 svarade hon för scenografin till dansverket Julie på GöteborgsOperans Lilla scen. Och därefter för scenografi och kostym till Mats Eks uppsättning av Körsbärsträdgården på Dramaten.

Läs mer

Wikipedia om Staffan Valdemar Holm

Wikipedia om Bente Lykke Möller

Sammanställt av Mogens H Andersson

 

Related posts