Stephanie Lippert sopran född 1985

Stephanie Lippert sopran född 1985 Stephanie Lippert - sopran

Stephanie Lippert är en lyrisk-dramatisk sopran från Norrtälje. Efter att ha studerat teater på Spegelteatern i Stockholm inledde hon privatstudier i operasång och efter tre år kom hon som 22-åring in på Operaakademiet i Köpenhamn.

Stephanie Lippert sopran född 1985

Därefter har hon uppträtt med Odense Symfoniorkester, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester/Copenhagen Phil, Folkoperans orkester och Det Kongelige Teaters Kapel. I november 2010 gjorde hon sin debut som Anna i Det Kongelige Teaters uppsättning av Nabucco dirgerad av Pier Giorgio Morandi.
Under sin utbildning genomförde Stephanie även ett antal stora rollinstuderingar som The Governess i Brittens Turn of the Screw, Marguerite i Faust, Tatjana i Evgenij Onegin och Desdemona i Otello. Stephanie Lippert avslutade sin operahögskoleutbildning i maj 2012 med att framföra Donna Elvira i Operaakademiet och Det Kongelige Teaters uppsättning av Don Giovanni. Denna roll framförde hon också på operafestivalen i Aix-en-Provence under ledning av Academie Europeénne i juni 2012.

Läs mer

Operalogg