Steven Sloane förste gästdirigent Malmö Opera

Steven Sloane är från och med nu förste gästdirigent på Malmö Opera. Han gör sitt första framträdande i sin nya roll 14 september, då han leder Malmö Operaorkester och solister genom musik av Gershwin och Bernstein. Malmö Operaorkester har fått en ny förste gästdirigent, amerikanen Steven Sloane. Steven är ingen nykomling i huset, han ledde orkestern genom Stravinskys Eldfågeln och Mahlers Symfoni nr 4 i februari i år.

Nu har han ett tvåårskontrakt med oss som inleds med Bernstein/Gershwin-konserten 14 september och fortsätter med Den flygande holländaren med premiär 2 februari nästa år.
Steven Sloane kommer att göra en till två operaproduktioner per år på Malmö Opera samt även dirigera två till tre konserter årligen. Han kommer att medverka i castingprocesser och dessutom ha en rådgivande funktion i repertoarläggningen.
Steven Sloane föddes i Kalifornien och fick sin utbildning på University of California, Los Angeles. Han var kapellmästare på operan i Frankfurt 1989-1994 och har sedan dess bland annat varit chefdirigent för American Composers Orchestra i New York 2002-2006 och senare förstedirigent på Stavanger Symphony Orchestra 2007-2013. Framför allt har han som chefsdirigent och musikaliskt ansvarig för Bochumer Symphoniker i Bochum, Tyskland sedan 1994 utvecklat orkestern till att bli en av landets ledande. Kontraktet mellan Steven Sloane och Malmö Opera gäller från dags dato till 31 juli 2021.

Läs mer