Stora Kulturbloggpriset 2009 – Operalogg vann!

Stora Kulturbloggpriset 2009 - Operalogg vann! Maskeradbalen på Malmö Opera

Årets bästa kulturbloggar är Operalogg , Weird Science, Pocketblogg, och 365 dagar.Stora Kulturbloggpriset 2009 – Operalogg vann!

Dessa bloggar vann Stora Kulturbloggpriset 2009 som delades ut på Dramaten av Leif Pagrotsky, kulturminister i den tidigare s-regeringen.

Det allra finaste priset, öppna klassen: Kulturbloggarnas Kulturblogg vann Weird Science som också vann kategorin Bästa filmblogg.
Mogens Anderssons blogg om opera, Operalogg, vann också två kategorier. Operalogg vann kategorin Bästa musikblogg och fick också Kulturbloggens specialpris med motiveringen:
En blogg som fyller ett tomrum där de traditionella medierna inte räcker till, en blogg med kvalitet och stor kärlek för sitt bevakningsområde.

Vinnare av Stora Kulturbloggpriset 2009:

Musik: Operalogg
Film: Weird Science
Bokbloggar:Pocketblogg
Övriga Kulturbloggare: 365 dagar
Öppen klass, Kulturbloggarnas Kulturblogg: Weird Science
Specialpriset:Operalogg

Stora Kulturbloggpriset delas ut för andra året och är ett pris som vill fästa uppmärksamheten på alla de bra bloggar som finns inom kulturområdet.
Bakom Stora Kulturbloggpriset ligger Kulturbloggen, Bloggtidningen och bloggnätverket Pakten.

Utdelningen var extra festlig för att flera musiker ställde upp och spelade: Anna Hamilton, popbandet Fushsia, Staffan Hellstrand och Sulo.

Tack

Jag vill tacka alla som har gjort detta möjligt genom att rösta på Operalogg. Jag vill också tacka Kungliga Operan för möjligheten att utan kostnad få gå på en extra föreställning. För det fina bokpriset och grattishälsning vill jag tacka Dorotea Bromberg och för de fina rosorna ett särskilt tack till DIK.

Sist men inte minst vill jag tacka arrangörerna och särskilt Rosemari Södergren som har gjort detta pris möjligt.

Tack även till prisutdelaren Leif Pagrotsky och alla övriga som har medverkat till att göra detta till en fantastisk dag för mig.

Tusen tack!

Läs mer