Sune R. Hjerrild dansk tenor

Sune R. Hjerrild dansk tenor

Sune R. Hjerrild har i 2002 med udmærkelse færdiggjort sine Sune Hjerrild har siden sin deltagelse i bla. Placido Domingo Opera Contest, BBC Cardiff Singer of the World, og senere Luciano Pavarotti Voice Competition i Modena haft en freelance karriere med fornemme internationale opgaver som f.eks. Tamino i Mozarts ”Tryllefløjten”, dirigeret af Sir Neville Mariner og iscenesat af instruktøren Michael Hampe.

Sune R. Hjerrild dansk tenor

Senere fik Sune R. Hjerrild også rollen som Soliman i Mozarts Zaide, ved den præstigefyldte Mozartfestival i La Coruña i Spanien, instrueret af den berømte engelske operainstruktør Graham Wick. Endvidere har han sunget på Operaen i Sidney, Operaen i Napoli, L’Auditorium del Conciliazione i Rom, Operaen i Limoges, Opera Lyrique de Tourcoing i Frankrig, Operaerne i Leipzig, Wuppertal, og Heilbron, i Tyskland, samt på Steyr Operafestival i Østrig.

Herhjemme har Sune R. Hjerrild optrådt ved enkelte lejligheder som gæstesolist på Det Kongelige Teater, samt gennem en årrække fast på Jyske Opera. Her har han sunget roller som Hertugen i Rigoletto, Alfredo i La Traviata, Edmondo i Manon Lescaut, og i 2012 har han sunget Don Ottavio i Mozarts Don Giovanni. Af nylige udenlandske operaopgaver kan nævnes hans store succes med Ferrando i Mozarts Cosi Fan Tutte med det Irske ”Opera Theatre Company”, samt hans optræden ved Elena Mosuc’s jubilæumsforestilling (Alfredo i La Traviata) på den Rumænske National Opera i Bukarest.

Sune R. Hjerrild er også meget brugt til koncerter og ricitals både herhjemme og i udlandet. Bla. med Singapore Symphony Orchestra i operapartiet Faust i ”La Damnation de Faust” af Berlioz. Endvidere har han i en årrække ofte optrådt i Italien og bla. sunget Händels Messiah i Rom med Roms Symfoniorkester i Vatikanets koncertsal på Via del Conciliazione I 2010 sang han Mendelssohns Elias med det italienske stats-TV RAI’s symfoniorkester i Torino, under ledelse af Hans-Jörg Albricht. Sidste sæson blev Sune inviteret tilbage hertil med tenorpartiet i Schuberts messe i es-dur under ledelse af Ivor Bolton. Desuden sang han sidste år Beethovens 9. med et af Milanos førende Symfoniorkestre ”Orchestra Sinfonico di Milano Giuseppe Verdi” dirigeret af Ruben Jais.
Denne Jul sang han i Mozarts version af Händels Messias koncertant på Nationaloperaen i Lissabon.

Sune R. Hjerrild har endvidere optrådt på den præstigefyldte Musikfestival på Grand Canaria og Tenerife, (tenorsolist i Brittens Serenade) ligesom han har sunget ved Brooklyn Academy of Music Festival (BAM) i New York, ved den berømte Kirkemusikfestival i Monreale på Sicilien, Påskefestivallen i Moskva, samt ved Østersø festivallen med Sveriges Radio Symfoniorkester.

Sune R. Hjerrild har bl.a. sunget med dirigenter som Sir Neville Marriner, Jeffrey Tate, Matthew Best, Ivor Bolton, Ion Marin, Friedrich Haider , Manfred Honeck, Gerd Albrecht, Hans-Jörg Albricht, Herbert Blomstedt, Josef Bychkov, Christian Badea, Jean-Claude Malgoire, Guy Condette, Janos Acs, mfl.
Endelig har han medvirket på en del pladeindspilninger bl.a. med DR Symfoniorkesteret hvor han sang La Voix imaginaire de Lélio ved pladeindspilningen af Berlioz’ Lelio, ou Le retour à la vie, som udkom i 2007, samt her i 2009 ligeledes indsunget sange over I.P. Jacobsens digte, med Musica Ficta og Bo Holten som dirigent.

Priser

2002 Sonnings Musik Stipendie
2001 Sony Music Young Classical Talent Award
2001 Yahama Music Foundation of Europe Award
1999 Laurens Bogtman Prisen

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rigoletto Hertigen Den Jyske Opera/Operaen 25.10.2007
Don Juan Don Ottavio Den Jyske Opera/Gamle Scene  22.2.2012

läs mer