Susanna Reuter vann första pris i Göteborgs Wagnersällskap sångtävling

Susanna Reuter vann första pris i Göteborgs Wagnersällskap sångtävling

Susanna Reuter vann första pris i  Göteborgs Wagnersällskap sångtävling

Hon är uppvuxen i Näsby Park strax norr om Stockholm. Musikintresset väcktes tidigt med pianolektioner och körsång och till fjärde klass antogs Susanna till Täby Musikklasser. Hon har fått sin utbildning vid Musikhögskolan Ingesund, Stockholm Operastudio och Högskolan för scen och musik, Artisten, varifrån hon våren 2013 tog sin examen i opera. Susanna har även varit bosatt i Salzburg i Österrike där hon har studerat för sångerskan Barbara Bonney.

Susanna har uppträtt som solist på flertalet scener och konsertestrader i Sverige, bla i Norrlandsoperans produktion av Wozzeck som även sändes på TV.

Hon har tilldelats ett flertal stipendier, däribland Täby kulturstipendium och stipendier från Kungliga Musikaliska Akademin. 2013 erhöll hon även första pris i Göteborgs Wagnersällskaps sångtävling för unga sångare. 

Susanna Reuter får priset för sin tolkning av ”Träume” ur Wesendoncklieder, där hon uppvisade en fascinerande vacker mezzoklang. Hon gav där prov på en personlig timbre och ett konstnärligt uttryck.

Göteborgs Wagnersällskap

 

Läs mer

HSM

Nordic Song Festival

Web -site

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera