Svävande damen på Operaverkstan 2015

Svävande damen på Operaverkstan 2015 svavandedamentrio

Det är en föreställning som passar både för barn och vuxna och den kan med fördel ses tillsammans med barn eller ungdomar från tio-årsålder, men om barnen har en viss teatervarna så tror jag att föreställningen kan vara intressant och spännande även för barn på lågstadiet.Agnes vill ta reda på vem hon är, hennes enda ledtråd är en bit av en varietéaffisch. Hon finner den andra delen av affischen på en gammal dammig varietéscen där det finns en slumrande orkester som Agnes väcker till liv. Då vaknar även varietéscenens andra märkliga invånare. Bland knivkastning, spel på glasharpa, en galen fakir och lindans hittar Agnes fler och fler ledtrådar om sitt förflutna.

Svävande damen på Operaverkstan 2015

Det som framför allt gör Svävande damen till en intressant upplevelse är utöver det spännande att söka sin identitet också musiken som är allt annat än operamässig, men sångligt mycket njutbart att lyssna på.

Det sångliga framförs av två skolade sångare som passar som hand i handske med varandra och en del av ungdomarna åtminstone här i Malmö känner säkert igen barytonisten Daniel Hallström som senast sjöng pappan i Hans och Greta.

Sopranen Alexandra Büchel kanske inte är så känd här i den södra provinsen, men både sjunger bra och sceniskt övertygande som ung flicka på jakt efter sin bakgrund och identitet

Det som gör föreställning extra intressant för våra barn och barnbarn tror jag handlar om att alla medverkande är med och agerar på ett lite hörn och som ett extra plus är de ju också utklädda.

Det är ingen avgörande nackdel att föreställningen varar ungefär en timme mot tidigare utannonserat 80 minuter. Det är precis lagom för målgruppen som är skolbarn från fjärde klass.

Du kan läsa mer om föreställningen på Malmö Opera´s hemsida här

svavandedamen

Svävande damen på Operaverkstan

Om föreställningen

Konstnärligt team

Musik: Catharina Backman
Libretto & regi: Pelle Öhlund
Kapellmästare: Annika Bjelk Wahlberg
Scenografi och kostym: Signe Krogh
Ljusdesigner: Ilkka Häikiö

Medverkande

Agnes: Alexandra Büchel
Dr. Glota: Daniel Hällström
Arielle: Klara Mossberg
Madam Kirik Cam: Nina Jemth

Musiker

Clownen Lava, klarinett: Ola Denward
Sirpa, accordeon: Minna Weurlander
Mitt, slagverk: Lars Ljungberg
Benktsson, piano: Annika Bjelk Wahlberg
Svävande damen sjungs på svenska. Den är cirka 60 minuter lång och spelas utan paus.

Läs mer