Svein Erik Sagbråten – tenor

Svein Erik Sagbråten - tenor
sagbrateneriksveinno
Svein Erik Sagbråten

Svein Erik Sagbråten – tenor

Svein Erik Sagbråten har vært fast solist ved Nasjonaloperaen siden 1994. Han har tolket roller som Laca i Jenufa, Mime i Rhingullet og Siegfried, David i Mestersangerne fra Nürnberg, Der Steuermann i Den flyvende hollender, Tore Klakka i Olav Tryggvason, Pong i Turandot, Heksa i Hans og Grete, Narraboth i Salome, Monostatos i Tryllefløyten, Flora i La traviata, Froh i Rhingullet og Spoletta i Tosca.

De siste sesonger har han sunget karakterroller som Densemester i Ariadne auf Naxos, Kammertjeneren, Dr. Blind i Flaggermusen, Prins/Kammertjener/Markien i Lulu av Alban Berg, Melot i Tristan og Isolde og P. Thrilling/D. Drilling i Knut Vaages nye opera Khairos.

I La bohéme i 2011 og 2014 spilte han den fryktede huseieren Benoit og ga Døden et uforglemmelig ansikt. I tillegg gjorde han Andrés/Cochenille/Pitichinaccio/Franz i Hoffmanns eventyr med god komisk timing. Sagbråten er tilbake i Hoffmanns eventyr denne sesongen, i tillegg til roller i Madama Butterfly, Lady Macbeth fra Mtsensk, Carmen og Lohengrin.

Tidligere opptredner

Andrés/Cochenille/Pitichinaccio/Franz i Hoffmanns eventyr

Goro i Madama Butterfly 2014

Andrés/Cochenille/Franz i Hoffmanns eventyr

Lærer i Lady Macbeth fra Mtsensk

Dancaïre i Carmen 2015

Aktuella och kommande engagemang

 Apr 16  Lady Macbeth of Mtsensk Lærer Den Norske Opera, Oslo Dir.: Alejo Pérez; Prod.: Tandberg

Länktips

DNO Opera & Ballett

Opera til Folket

Operabase

In English

Related posts

Kommentera