Tintomara på Läckö slott flyttas till 2021

Tintomara skjuts upp till 2022 Läckö slottsopera ger Werles Tintomara 2021

Allt som var tänkt – visioner, ensemble, team – återkommer nästa sommar, för att med full kraft presentera en av de vackraste svenska operor som skrivits. Tintomara på Läckö slott flyttas till 2021

Vi vill att alla ska känna sig trygga, vi vill ha möjlighet att fylla borggården med publikoch vi vill ge ett löfte om en ljus tid när det nuvarande virusmörkret skingrats, säger Catarina Gnosspelius, operans verksamhetsledare.

Ensemblen kommer under 2020 att fortsätta med förberedelser och instudering, för att sommaren 2021 presentera en uppsättning av högsta kvalitet. Sångare och musiker, under ledning av Simon Phipps, planerar även – om omständigheterna medger – att framföra
verket i konsertform på borggården i månadsskiftet juli-augusti 2020.

Operaverksamheten på Läckö Slott har undan för undan växt i betydelse inom det svenska kulturlivet. Det är smärtsamt att konstatera att under rådande förhållanden i omvärlden kan vi inte fullfölja årets produktion som tänkt. Men vi är fast beslutna att fortsätta framåt, och ta tillvara på det som redan är gjort. Vi ser fram emot premiären den 10 juli 2021, menar Magnus Lönnroth, VD.

Redan köpta biljetter kan återbetalas, flyttas till nästa sommar eller efterskänkas för att stödja operaverksamheten på Läckö Slotts borggård.

Vi är oerhört tacksamma för alla som vill hjälpa oss att fortsätta det framtida arbetet med musik och opera i en tid där kulturen är extra utsatt och sårbar, avslutar Magnus Lönnroth.

Varmt välkomna till Läckö Slotts stora borggård 10 – 31 juli 2021

Mer att läsa