”Tolv roller söker en regissör”

Tolv roller söker en regissör

”Tolv roller söker en regissör”

Vernissagekonsert  på Malmö Opera

Ronny Danielsson är en av Sveriges mest kända musikalregissörer. Nu har han suttit modell för ett hyllningsporträtt, tillsammans med några av sina mest kända skådespelare. Tavlan ”Tolv roller söker en regissör” kommer att avtäckas under en konsert, där artister som Sanna Nielsen, Marianne Mörck med flera sjunger stycken ur musikaler regisserade av Ronny Danielsson.

Vernissagekonserten ”Tolv roller söker en regissör” äger rum 5 februari kl 19 på Malmö Operas stora scen.

I många år har Ronny Danielsson radat upp succéer, inte minst här på Malmö Opera. Publiken har kommit och hänförts av uppsättningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Doktor Zjivago och Billy Elliot.

Stjärnor som Ola Salo, Dan Ekborg, Sanna Nielsen och Marianne Mörck har hjälpt till att strö stjärnglans över hans verk.

Den välkända Malmökonstnären Johan Falkman har under en tid arbetat på en tavla med samlade porträtt av artister som regissör Ronny Danielsson har samarbetat med, de flesta på vår scen här i Malmö.

Måndag 5 februari ska tavlan premiärvisas i samband med en unik vernissagekonsert.

På konserten uppträder de flesta av de avporträtterade artisterna – Marianne Mörck, Lars Humble, Charlotte Perrelli, Lill Lindfors, Sanna Nielsen, Johan Rabaeus, Dan Ekborg, Maria Lundqvist och Lindy Larsson. Alla kommer de att sjunga något från de uppsättningar de gjort tillsammans med Ronny Danielsson, samt ett eget val.

Tavlan är bekostad av Eurofinans AB och skänks till Malmö stad. Efter vernissagekonserten kommer den att hänga i Malmö Operas foajé.

Related posts