Tosca med Cura, Vetter och Zetterström

Tosca med Cura, Vetter och Zetterström
Tosca med Cura, Vetter och Zetterström – Emma Vetter som Tosca och Fredrik Zetterström som Scarpia på Kungliga Operan i Stockholm Foto: Alexander Kenney

Tosca med Cura, Vetter och Zetterström

Tosca med Cura, Vetter och Zetterström, på Kungliga Operan blev en föreställning, när opera är som bäst

Jag har varit på en stor operaupplevelse och det kan jag i ärlighetens namn inte påstå händer varje kväll på operan, även om jag alltid hoppas på att detta skall ske.

Redan när säsongsprogrammet blev officiellt förra våren bestämde jag mig för att jag skulle se en av föreställningarna av Giacomo Puccini´s “Tosca” på Kungliga operan.Denna gång med världstenoren José Cura. Detta trots att jag hade upplevt samma uppsättning tre gånger tidigare. Dock utan Cura.

Redan i december fick jag möjlighet att uppleva José Cura i den s k double-bill, “Cavalleria Rusticana/Pajazzo” på Den Kongelige opera i Köpenhamn, från ståplatsläktaren, och jag skulle ljuga om jag påstod att jag blev särskilt imponerad, men jag såg ändå fram mot att få få uppleva denna uppsättning på KO. (Däremot blev föreställningen med den amerikanske tenoren Roy C Smith en stor upplevelse)

Vill du veta mer om en av mina allra största operaupplevelser kan du läsa mer om detta på Kulturmagazinet Kulturbloggen

Related posts