Tosca på DKT Operaen

Tosca - DKT Operaen - synopsis
IMG_0054
Tosca på DKT Operaen

Tosca på DKT Operaen

Sett föreställningen:

Musik: Giacomo Puccini|Libretto:Giuseppe Giacosa och Luigi Illica, efter ett skådespel av Sardou

I söndags eftermiddag var jag och såg Puccinis “Tosca”. Det var en nyuppsättning och det kan ju lugnt påstå. Man hade utnyttjat hela det nya operahusets tekniska möjligheter, men jag kan inte påstå att jag var särskilt imponerad. Jag saknade faktiskt den gamla dekoren, som nu påstås har blivit bränt på bål.Som tur är ju musiken helt underbart fantastisk och orkestern under ledning av dirigenten Giordano Bellincampi gjorde som alltid bra ifrån sig. Inte förrän i andra akten tog det fart i operan genom Toscas sång “Vissi d´arte vissi amore” vilken sjöngs av Tina Kiberg och sedan gick det av bara farten.Cavaradossi´s roll sjöngs av Misja Didyk på ett kraftfullt och säkert sätt. Scarpia sjöngs av en av mina favoriter nämligen John Lundgren, inte så bra som han brukar göra, men klart godkänt.

Om jag får köpa en biljett till så planerar jag att se “Tosca” den 19 oktober, med Anne Margrethe Dahl i rollen som Tosca! Om inte så blir det nog inga fler föreställningar för mig i år, möjligen om jag kan få en biljett till “Fallet Makropulos”

Produktionsteam

Instr.: Peter Langdal. Scenografi: Karin Betz. Lys: Jesper Kongshaug. Alternerende solister. Det Kgl. Kapel. Operakoret, Det Danske Drengekor. Dir.: Giordano Bellincampi

Länktips

Synopsis

Related posts

Kommentera