Mozarts Trollflöjten direkt från New York

Mozarts Trollflöjten direkt från New York

Folkets Hus och Parkers biografkedja

Julie Taymors spektakulära iscensättning av Trollflöjten är en klassiker på “The Met”. “The Mets” Music Director Emeritus James Levine dirigerar hela denna tyskspråkiga version. Folkets Hus och Parker direktsänder föreställningen till hela 108 biografer i Sverige, 14 oktober 19.00.


“The Mets” Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award-vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Metropolitan-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

 

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första direktsändningen från The Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

 

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi.


I rollerna: Golda Schultz, Kathryn Lewek, Charles Castronovo, Markus Werba, Christian Van Horn, René Pape

 

Dirigent: James Levine
Regi: 
Julie Taymor

 

Text: Svensk text
Beräknad längd:
 3 tim 30 min
Visas:
 14 oktober 19.00

Biografer som visar här 

Handling/synopsis här

Folkets Hus och Parker har direktsänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info läs här  

Related posts

Kommentera