Trollflöjten på Folkoperan hösten 2013

Trollflöjten på Folkoperan hösten 2013
Trollflöjten på Folkoperan hösten 2013
Richard Turpin – Fotograf: Predrag Simievic

Trollflöjten på Folkoperan hösten 2013

W A Mozart´s Trollflöjten på Folkoperan hösten 2013

Just nu är Mozart´s “Trollflöjten” mycket aktuell dels ges den på Kungliga Operan i regi och scenografi av Ole Anders Tandberg, en föreställning som för övrigt kan ses på Folkets Hus/Parker´s digitala biografkedja fredagen den 19 oktober dels ges den under våren på Malmö Opera och där sångspelet sjöngs på tyska.

Hösten 2013 ger Folkoperan Mozarts Trollflöjten med nyskrivet libretto av Åsa Lindholm och i regi av Richard Turpin.

Nya ord till gamla toner! Trollflöjten är känd av de flesta. Någonting med Papageno och en prins och Nattens drottning. Men vad händer när den odödliga musiken får en ny berättelse? När Folkoperan presenterar Mozarts mästerverk, är all musik kvar. Men orden är nya och skrivna av Åsa Lindholm och Richard Turpin regisserar.

Kort bakgrund om regissör och librettist

Dramatikern och pjäsförfattaren Åsa Lindholm har verkat vid teatrar som bland andra Uppsala Stadsteater, Stadsteatern, Riksteatern och Radioteatern. Januari 2013 är hon aktuell med sin nyskrivna pjäs Marisol på Stadsteatern/Unga Clara.

Richard Turpin är regissör och skådespelare. Han har regisserat teateruppsättningar för bland andra Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Strindbergs Intima Teater och Teater Tribunalen. Richard är en av grundarna till Teater Tribunalen i Stockholm där han även verkat som konstnärlig ledare. Han har tilldelats Svenska Dagbladets Thaliapris.

Åsa Lindholm Foto: Ola Kjeldbye

 

Related posts

Kommentera