Turandot Veckans Föreställning i SVT 2

Puccinis Turandot på Göteborgsoperan
Turandot Veckans Föreställning i SVT 2 – Foto: Mats Bäcker

Turandot Veckans Föreställning i SVT 2

I dessa dagar är Giacomo Puccini´s sista ofullbordade verk “Turandot” ytterst mycket aktuell.

Om några timmar kan du uppleva GöteborgsOperans version på GO och om ytterligare några timmar kan du njuta av ytterligare en “Turandot” nämligen en inspelning från Arena di Verona, vilket alltså är en filmad version från 2010.

Veckans föreställning kan också ses på SVTPlay och GO:s “Turandot” ges ytterligare vid tre tillfällen nämligen 16, 20 och 26 januari.

Själv upplevde jag min första uppsättning av “Turandot” just på Arena di Verona, men från en av de allra billigaste platserna där man såg scenen bakifrån, men ljudupplevelsen lämnade inte mycket i övrigt att önska. Turandot sjöngs av Grace Bumbry, men i övrigt var det för mig helt okända sångare, men jag minns det som en mycket fin operaupplevelse inte minst ur scenografisk synvinkel där palatset i Peking var gjort av is.

16 februari har Kungliga Operan i Stockholm premiär på sin version av Turandot och med Nina Stemme som Turandot och Yana Klein som Liu. Calaf sjungs av en för mig helt okänd tenor vid namn Riccardo Massi.

Du kan också uppleva Stockholmsoperans version på en biograf tillhörande Folkets Hus/Parkers digitala biografkedja den 8 mars.

Du läsa mer om handlingen i verket här

Related posts

Kommentera