Våldtäkten på Lucretia Brittenopera på DNO i Oslo

Våldtäkten på Lucretia Brittenopera på DNO i Oslo
Våldtäkten på Lucretia Brittenopera på DNO i Oslo – Foto: Erik Berg

 

Våldtäkten på Lucretia Brittenopera på DNO i Oslo

Voldtekt er igjen tema på Scene 2 når operaen The Rape of Lucretia har sesongpremiere 10. januar.

Svenske Katija Dragojevic har tittelrollen i Nasjonaloperaens suksessproduksjon.

Jeg vil synge hver tone for den indiske jenta og alle de andre Lucretiaene der ute, twitret Dragojevic etter at en 23 år gammel indisk kvinne døde av skadene fra en gjengvoldtekt på en buss i New Delhi. Nyheten har gått verden rundt og skapt store protester i India.

Det er en engasjert mezzosopran som igjen synger tittelrollen i Benjamin Brittens. Og ettertraktet; Dragojevic debuterte i fjor ved La Scala i Milano som Cherubino i Figaros bryllup, en rolle hun også har sunget under Festspillene i Salzburg.

The Rape of Lucretia hadde urpremiere i 1946 og er opprinnelig satt i et krigstruet antikkens Roma. I Nasjonaloperaens produksjon er rammen imidlertid lagt til vår tid og en tidsriktig designleilighet. Med det har regissør Thaddeus Strassberger ønsket å reise spørsmål om overgrepene kunne ha funnet sted hvor og når som helst.

En oppsiktsvekkende forestilling om et sterkt, rått og aktuelt tema. Det er en fest å høre et solistensemble så samkjørt og suverent. Bravo,

skrev Aftenposten etter premieren i 2011.

Nye tilskudd siden da er Nasjonaloperaens solister Brenden Gunnell, Amelie Aldenheim og Magne Fremmerlid. Den unge norske dirigenten Magnus Loddgard har også overtatt den musikalske ledelsen. Espen Langvik, Marita Sølberg, Yngve André Søberg og Ingebjørg Kosmo tolker de øvrige rollene.

Related posts

Kommentera