Valkyrian nypremiär på Kungliga Operan

Valkyrian nypremiär på Kungliga Operan
Valkyrian nypremiär på Kungliga Operan – AnnLouice Lögdlund som Sieglinde och Michael Weinius som Siegmund Foto: Mats Bäcker

Valkyrian nypremiär på Kungliga Operan

Wagner 200 år uppmärksammas med Valkyrian – Nya sångare i ledande roller – nypremiär 19 januari

Kungliga Operan inleder Richard Wagners jubileumsår med Valkyrian. Den 19 januari blir det nypremiär av Staffan Valdemar Holms uppsättning under musikalisk ledning av chefdirigenten Lawrence Renes som på Operan i egenskap av Wagnerdirigent tidigare gjort Rhenguldet, första delen i Nibelungens ring med Valkyrian som fortsättning på berättelsen.

Valkyrian (Die Walküre) – andra delen av fyra i Nibelungens ring. Musikdrama i tre akter. Text och musik: Richard Wagner. Nypremiär den 19 januari 2013 kl 15.00. Föreställningen ges även den 24, 27/1 och 2/2. Längd: ca 4 tim 45 min.

Nya sångare i ledande roller är AnnLouice Lögdlund som Brünnhilde, Johan Edholm som Wotan och Katarina Leoson som Fricka. Siegmund och Sieglinde görs av Michael Weinius och Emma Vetter. Som Hunding hörs Lennart Forsén. Fem av åtta valkyrior är nya i sammanhaget.

2011 sjöng AnnLouice Lögdlund Brünnhilde i Wermland Operas produktion av Nibelungens Ring och hyllades för sin insats av såväl recensenter som publik. Senare i vår medverkar hon i Reimanns Lear på Malmö Opera och på Stockholmsoperan har hon tidigare varit med i Mozarts La Finta Giardiniera i en uppsättning på Vasan.

Produktionsteam

Dirigent: Lawrence Renes

Regi: Staffan Valdemar Holm

Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller

Ljus: Torben Lendorph

Dramaturg: Stefan Johansson

Kungliga Hovkapellet

Övrigt

Framförs på tyska med översättning på textmaskin.

Läs mer om handlingen/synopsis här  

Aktuell samtalsserie om Richard Wagner

Att det i år är 200 år sedan Wagner föddes kommer Operan bl a att uppmärksamma i en samtalsserie. Först ut och i samband med nypremiären den 19/1 blir det ett samtal med temat ”Wagners hjärna. Myten om det konstnärliga geniet” med bl a Fredrik Ullén, hjärnforskare och pianist, och författaren Sigrid Combüchen. Guldfoajén, kl 13.00.

Related posts

Kommentera