Valkyrian på Operan Play 2021

Valkyrian på Operan Play 2021

Valkyrian på Operan Play 2021

Det är påsk och när det gäller opera är det inte ovanligt att jag då upplever Richard Wagners Parsifal, men i år hittade jag ingen föreställning att  njuta av.

På Operan Play kan du nu i påsk lyssna på Valkyrian med Kungliga Hovkapellet under ledning av Constantin Trinks tillsammans med Elisabeth Strid, Joachim Bäckström, Iréne Theorin, Katarina Dalayman, Lennart Forsén och Greer Grimsley. m fl

Själv upplevde jag föreställningen, som den sista föreställningen innan pandemin slog till, men den är väl värd att se om egentligen hur många gånger som helst. För övrigt upplevde min andra hela Ringen-uppsättning just på Kungliga Operan 2008 och sedan dess har jag sett de flesta andra uppsättningarna som har getts i Stockholm sedan dess.

Ringen i Karlstad, Sveriges Bayreuth, upplevde jag två gånger våren 2011 först premiäromgången och senare nästsista eller möjligen sista cykeln.

Det har länge varit en dröm att få uppleva Nibelungens ring i Bayreuth, men det var inte möjligt att få pressbiljetter och i kön hann jag fram 2020, men några veckor senare fick jag som alla andra besked om att det var inställt.

Ringen 2022

Nästa gång Ringen planeras att ges blir 2022 och då har jag kvar mina biljetter, men om jag har möjlighet att åka beror helt och hållet på hur hälsoläget ser ut då. Förra året hade jag troligtvis ändå inte åkt eftersom jag drabbades av ett par hjärtstopp i mitten av maj. Det kändes inte bekvämt att åka till Bayreuth ett par månader efter hjärtstoppen.

I stället valde jag att se flera äldre uppsättningar, bl a 100-års ringen Boulez-ringen direkt hemma i favoritfåtöljen, men också den senaste Ringen-uppsättningen signerad Frank Castdorf.

Vill du ha en operaupplevelse i påsk så skall du inte missa Valkyrian på Operan Play

Läs mer