Wagner på Berwaldhallen

Wagner på Berwaldhallen
Wagner på Berwaldhallen

Wagner på Berwaldhallen

Wagner öppnar säsongen på Berwaldhallen med Nina Stemme, Johan Botha och Michail Petrenko

Östersjöfestivalen 2012 är slut, men detta är ingen slutpunkt i Berwaldhallen utan markerar bara början på ännu en innehållsrik och spännande konsertsäsong.

Konserten med Nina Stemme som Sieglinde, Johan Botha som Siegmund och Michail Petrenko som Hunding i första akten av Richard Wagners “Valkyrian” öppnar konsertsäsongen 2012-13 torsdag den 6 september.

Du har också möjlighet att uppleva konserten även på lördag den 8 september.

Konserten sänds i SR P 2

Du som inte har möjlighet att lyssna på Wagner-konsterten med Nina Stemme, Johan Botha och Michail Petrenko i Berwaldhallen kan nu lyssna på den i radion med början klockan 18:00 nu på lördag alltså den 8 september.

Kommande program

Veckan därpå blir det en konsert med två av Richard Strauss orkestersviter, baserade på två av hans operor, men konserten inleds med Karol Szymanowskis undersköna första violinkonsert med en av världens främsta violinister, Christian Tetzlaff som solist. På söndagen samma vecka sjunger Radiokören barockmusik i Gustaf Vasa kyrka med unga och kreativa belgiska barockensemblen B’Rock.

Denna fullspäckade konsertmånad bjuder även på två kammarkonserter, ”Chamber unplugged” vid lunchtid i Radiohusets Studio 2. Världspianisten Hélène Grimaud kommer på sällsynt besök och Kungliga Hovkapellets nye chefsdirigent Lawrence Renes ger sin premiärkonsert, Bruckner´s sjunde symfoni.

Månaden avslutas med Brahms gåtfulla mästerverk, den tredje symfonin.

Related posts