Wagner´s Geburtstagsjahr – tvåhundraårsjubileum

Wagner´s Geburtstagsjahr - tvåhundraårsjubileum
Minolta DSC
Wagner´s Geburtstagsjahr – tvåhundraårsjubileum

Wagner´s Geburtstagsjahr – tvåhundraårsjubileum

Programbeställningen inför nästa års jubileum har nu anlänt via snigelpost. Från och med 15 september skall man kunna beställa biljetter även via “nätet” eller så skickar man in beställningsformuläret, vilket måste var biljettkontoret tillhanda senast den 20 oktober i nådens år 2012.

Besked om du har fått dina biljetter skall du ha fått senast den 31 mars nästa år. Du får alltså ett inbetalningskort som skall betalas i Euro till biljettkontoret. Om du inte har fått ditt inbetalningskort till dess så har du alltså inte fått några biljetter. Meddelas endast på detta sätt!

Det sägs att du måste räkna med att stå i kö i ungefär tio år innan du har chans att köpa biljetter, men jag kan inte garantera sanningshalten i detta påstående, men förmodligen så är det på detta sätt. Dock känner jag till operavänner som har fått köpa biljetter tidigare.

Nästa års festspel öppnar 25 juli, med Den flygande holländaren och sista föreställning, som är Tannhäuser ges den 28 augusti.

Huvudnumret är de tre omgångar av Nibelungens ring med föreställningar 26,27,29, och 31 juli.

Nästa ring ges med start 14,15,17 och 19 augusti.

Tredje och sista “ringen” ges med början 22,23,24, 25 och 27 augusti

I övrigt är det Den flygande holländaren,Tannhäuser och Lohengrin som utgör resterande del av festivalen Bayreuther Festspiele 2013.

WAGNERJAHR 2013 inleds i övrigt med en GEBURTSTAGSKONZERT den 22 maj på Festspielshaus Bayreuth under ledning av dirigenten Christian Thielemann.

Det ges också möjlighet att se Richard Wagners tre första operor, varav en ges i ett konsertant uppförande nämligen “Die Feen” nämligen den 9 juli i Oberfrankenhalle i Bayreuth.

Dessutom ges “Rienzi” den 7, 10 och 13 juli också i Oberfrankenhalle.

Dagen efter ges “Das Liebesverbot” som också ges 11 och 14 juli också i Oberfrankenhalle i Bayreuth.

Läs mer om programmet på festspelens hemsida eller här

Related posts