Yngve Andre Söberg norsk basbaryton

Yngve Andre Söberg norsk basbaryton

Yngve Andre Söberg, etter studier ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi, debuterte barytonen i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København. Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007.  

Yngve Andre Söberg norsk basbaryton

Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris 2012

Om Yngve Søberg i Figaros bryllup:

– To av rollene skiller seg fordelaktig fra oppgaven, Marita Sølbergs Grevinne og Yngve André Søbergs Figaro. De har begge et rikt stemmemateriale, og de vet å bruke det. Søberg til å målbære en selvbevisst tjener med spenst og øre for det rette tonefall for situasjonene.

«Vesentlig, oppsiktsvekkende stemmebegavelse», var en del av begrunnelsen da Yngve Søberg i 2012 mottok et av Norges største kulturstipender: Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris.Etter studier ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi, debuterte barytonen i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København.

Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007. Fra 2010 har han vært en av de faste solistene og har sunget roller som Cesare Angelotti i Tosca, Amonasro i Aida, Germont i La traviata, Sharpless i Madama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio i Cavalleria Rusticana, Marcello i La bohème, tittelrollen i Figaros bryllup og Masetto i Don Giovanni.

Yngve Søberg har gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsertrepertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger.

Operaklubben presenterer Yngve Søberg i Månedens portrett oktober 2014

Sommaren 2019 gör han inhopp som Rigoletto på Bregenzer Seefestspiele

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Turandot En mandarin Den Kongelige Opera i Köpenhamn 20.10.2005
Flickan från västern Bello Jackrabbitt Malmö Opera 23.9.2007
Madama Butterfly Sharpless Den Norske Opera & Balett  4.9.2012
Aida Amonasro Den Norske Opera & Balett 26.4.2012
Lohengrin Heerufer Den Norske Opera & Balett 8.3.2015

 

läs mer