Zorba Malmö opera – och Musikteater 2007

Zorba Malmö opera - och Musikteater 2007 Sven-Åke Gustavsson och Christopher Wollter dansar i musikalen Zorba på Malmö opera och musikteater

Igår kväll hade jag några timmar ledigt, eftersom frun befanns sig på julresa till Tyskland.Efter att först arbetat med att städa upp i källaren bestämde jag mig för att försöka få en 95 kronorsbiljett till kvällens föreställning av Zorba. Och det var inga problem. Tilläggas skall att musikaler inte längre är min starka sida. Det är numera opera för nästan hela slanten som gäller, men Faust ges ju inte förrän den 19 december,tror jag. Alltså fick det bli Zorba.

Zorba Malmö opera – och Musikteater 2007

Det var faktiskt en rätt trevlig upplevelse vilket vi får tacka ensemblen och Ronny Danielsson för.Musiken var ju i och för sig ganska intetsägande, men framfördes ändå bra.Berättelsen berättade på ett snabbt och medryckande sätt och det fanns flera tillfällen att få sig ett skratt, vilket inte sker så ofta på operan,undantag om det är en komisk opera.

Några sångnummer fastnade också även om det inte var många. Föreställningen kan rekommenderas. Dessutom var det ganska trevligt att se att teatern för en gångs skull var som den skall vara. Det är en mycket vacker salong, särskilt nu efter renoveringen, men vackrast tycker jag nog foajén är. På så sätt blev det en klart njutbar kväll som helhet.Och direktören kan vara lugn det blev två glas rödvin och dessutom köpte jag en cd-skiva och program i shopen. Det blev alltså mer än 95 kronor för besöket, men det var det trots allt värt.

Zorba ges till den 3 februari nästa år så du har ju flera tillfällen till ett besök.

Mer att läsa