Aleksander Nohr norsk baryton

Aleksander Nohr norsk baryton

Barytonen Aleksander Nohr fra Kjerringøy i Nord-Norge debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi. I tillegg har han studert ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim med prof.. Kåre Bjørkøy, og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof.. Kirsten Buhl Møller.

Aleksander Nohr norsk baryton

Høsten 2013 sang Nohr Baron Douphol i La Traviata på turné med Nasjonaloperaen. Han har også sunget Grev Almavira i Figaros bryllup med Nordnorsk Opera, Aeneas i Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen, og Kristoffer Rustung i Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag.

Mens han studerte ved Operaakademiet sang Aleksander med flere orkestre, som Concerto Copenhagen, Odense Symfoniorkester, København Phil og orkesteret ved operaen i Wermland. Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han var solist i Charpentiers Te Deum og WeillsThe Seven Deadly Sins som ble kringkastet i Danmarks Radio.

Aleksander samarbeider med Ida Løvli Hidle på akkordeon og eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Läderlappen Dr Falke Takkelloftet 22.3.2014
Askepot Dandini Den Jyske Opera 8.11.2016
La Bohème Marcello Opera Hedeland 2017
Carmen på en lastbil Escamillo Malmö Opera på turné 2018

 Läs mer