Anders Håkansson tenor

Anders Håkansson tenor

Anders Håkansson, tenor är född i Blekinge, och utbildad vid Stockholm Operastudio och Operahögskolan i Stockholm. Han har nyligen sjungit ”Cassio” i Otello och ”Drum Major” i Wozzeck på Norrlandsoperan samt ”Pinkerton” i Madame Butterfly på Folkoperan.

Anders Håkansson tenor

Anders Håkansson har också sjungit,konserter som tenorpartiet i Beethoven’s nionde symfoni med Daniel Harding i Berwaldhallen 2009 och stycken ur Lohengrin och Siegfried på en Wagnerkonsert med Berit Lindholm på Confidencen i Stockholm. Rollen som ”Arturo” i Lucia di Lammermoor blir Anders Håkanssons debut på Opera på Skäret.

Anders Håkansson inledde sin sångarutbildning i Helsingborg och fortsatte därefter att studera vid Stockholm Operastudio och vid Operahögskolan. Han tog sin kandidatexamen våren 2010. Anders har sjungit roller som: Faust av Gounod, Siegmund i Valkyrian av Wagner, Claes-Henrik och balettmästaren i Tintomara av Lars-Johan Werle, Riccardo i Maskeradbalen av Verdi och Marcello i La Bohéme.

Anders har även en karriär som konsertsångare och säsongen 2009 sjöng han bland annat tenorpartiet i Beethovens Symfoni 9 i Berwaldhallen med Daniel Harding. Han har tilldelats flera stipendier, däribland Svenska Wagner-Sällskapet Bayreuthstipendium 2009.1 våras sjöng han rollen som Cassio i vår uppsättning av Otello.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Wozzeck Tamburmajoren NorrlandsOperan 1.10.2011
Lucia di Lammermoor  Arturo Opera på Skäret 28.7.2012

Läs mer

Trulinked

Tenorer från hela världen