Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand, född 1972 i Neuilly-sur-Seine  är en svensk operasångare, baryton. Anders Kjellstrand är utbildad på operastudio 67, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm. Anders Kjellstrand debuterade 1999 på Drottningholms slottsteater som Lövberg i Forsells Trädgården. 2001 uppträdde han som Tarquinnius i The Rape of Lucretia i Helsingfors. Han har även gjort roller som Leporello i Don Giovanni, Bonzo i Madama Butterfly på Folkoperan, Taddeo i Italienskan i Alger och Fabrizio Vingandito i Den tjuvaktiga skatan på Läckö slott samt Varmakorvgubben i Loranga, Masarin och Dartanjang på Kungliga Operan.

Anders Kjellstrand har även jobbat inom nycirkus och film bl.a. som Harry som ung i Harrys döttrar av Richard Hobert.

Han är utbildad på Operastudio ’67, Royal Academy of Music, Royal Academy of Opera och Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade på Drottningholms Slottsteater 1998, med rollen som Lövberg i “Trädgården”, den internationella debuten kom 2001 med rollen som Tarquinius i “The rape of Lucretia”.

Hos Skånska Operan har han tidigare gjort Masetto i Don Giovanni. Han har också gjort Leporello i Don Giovanni med Folkoperan på Confidencen eller som Varmakorvgubbe i “Loranga, Masarin, d´artanjang” på Kungliga Operan. Han arbetar även som skådespelare på scen och film.

Han har sjungit i Pajazzo 2001, Alfio i Cavalleria Rusticana, 2004 och Donna Rotunda i Mohrens sista suck, 2008 i Lainio by med Opera Vildmark

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Figaros bröllop Figaro Skånska Operan 10.8.2008
Italienskan i Algier Taddeo Läckö slottsopera 11.7.2009
Den tjuvaktiga skatan Fabrizio Läckö slottsopera 10.7.2010
Madame Butterfly Bonzo Folkoperan 14.9.2011
Madame Butterfly Bonzo Folkoperan 15.9.2011

 Läs mer

Wikipedia

Opera Vildmark  Opera Vildmark Opera Vildmark

Folkoperan

 

Sammanställt av Mogens H Andersson