Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand, född 1972 i Neuilly-sur-Seine  är en svensk operasångare, baryton. Anders Kjellstrand är utbildad på operastudio 67, Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm. 

Anders Kjellstrand baryton Skånska Operan

Anders Kjellstrand debuterade 1999 på Drottningholms slottsteater som Lövberg i Forsells Trädgården. 2001 uppträdde han som Tarquinnius i The Rape of Lucretia i Helsingfors. Han har även gjort roller som Leporello i Don Giovanni, Bonzo i Madama Butterfly på Folkoperan, Taddeo i Italienskan i Alger och Fabrizio Vingandito i Den tjuvaktiga skatan på Läckö slott samt Varmakorvgubben i Loranga, Masarin och Dartanjang på Kungliga Operan.

Anders Kjellstrand har även jobbat inom nycirkus och film bl.a. som Harry som ung i Harrys döttrar av Richard Hobert.

Han är utbildad på Operastudio ’67, Royal Academy of Music, Royal Academy of Opera och Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade på Drottningholms Slottsteater 1998, med rollen som Lövberg i “Trädgården”, den internationella debuten kom 2001 med rollen som Tarquinius i “The rape of Lucretia”.

Hos Skånska Operan har han tidigare gjort Masetto i Don Giovanni. Han har också gjort Leporello i Don Giovanni med Folkoperan på Confidencen eller som Varmakorvgubbe i “Loranga, Masarin, d´artanjang” på Kungliga Operan. Han arbetar även som skådespelare på scen och film.

Han har sjungit i Pajazzo 2001, Alfio i Cavalleria Rusticana, 2004 och Donna Rotunda i Mohrens sista suck, 2008 i Lainio by med Opera Vildmark

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Figaros bröllopFigaroSkånska Operan10.8.2008
Italienskan i AlgierTaddeoLäckö slottsopera11.7.2009
Den tjuvaktiga skatanFabrizioLäckö slottsopera10.7.2010
Madame ButterflyBonzoFolkoperan14.9.2011
Madame ButterflyBonzoFolkoperan15.9.2011

Läs mer