Andrea Hagman sopran med Sångbolaget

Andrea Hagman

Andrea Hagman sopran med Sångbolaget

Andrea är en mångsysslande operasångerska. Hon driver Sångbolaget, hon arbetar med barn och musik i olika fristående projekt, hon undervisar och regisserar. Som solist har hon sedan utbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg bl a varit med i produktioner på Drottningholms Slottsteater, Folkoperan samt Musik i Väst. Med gruppen Operaclownerna har hon under våren gästspelat på Kungliga Operan, ett samarbete som fortsätter i höst.

Folkoperan om

NAMN: Andrea Hagman.

FÖDELSEORT: Eskilstuna.

BOSTADSORT: Stockholm.

UTBILDNING: Musikhögskolan i Piteå och Operahögskolan i Göteborg.

FEM ROLLER/PROJEKT/JOBB I URVAL: Gismonda, Den gifte Stackaren, D Cimarosa, Fäviken Opera. Stefano, Romeo och Julia, Gounod, Folkoperan. Samira, Skit också!, F Österling, Folkoperan. Clo-Clo, Glada Änkan, F Lehar, Folkoperan. Operaclown, Operaclownerna, regi Ika Nord, Kungliga Operan.

DRÖMROLL/PROJEKT/JOBB: Susannah i Susannah vore roligt (Carlisle Floyd).

LA TRAVIATA FÖR MIG ÄR: Livsbejakande.

FEST FÖR MIG ÄR: Champagne i min älsklings sällskap.

JAG BLIR RASANDE ÖVER: främlingsfientlighet, sexism och exkludering.

OM JAG BARA HADE NÅGRA MÅNADER KVAR ATT LEVA SKULLE JAG: Fortsätta på precis samma sätt.

FÖR MIG ÄR OPERA: Livsluft.

MITT FÖRHÅLLANDE TILL PUBLIKEN: Ett givande och tagande.

DET BÄSTA MED MITT YRKE: Att jag får kombinera mina ljuvliga elever med att själv få sjunga och agera.

HÄR HÄMTAR JAG INSPIRATION: Dataspel.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MIG:

www.andreahagman.se

www.sangbolaget.com

www.operagalopp.se

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

2 thoughts on “Andrea Hagman sopran med Sångbolaget

  1. […] och ungdomar från estetiska programmet och Katrineholms Kulturskola. Som solister hör vi Andrea Hagman, sopran, Krister St Hill, baryton och Lars Cleveman, tenor. Dirigent är Camilla […]

  2. […] bjuds på allt ifrån de mest kända operaariorna av Mozart till Vivaldi och OS-invigningsmusik. Andrea Hagman sopran, vars sång vi senast kunde avnjuta  i ”Carmina Burana” kommer bland annat att […]

Comments are closed.