Andreas Konvicka baryton med Folkoperan som bas

Andreas Konvicka baryton med Folkoperan som bas Andreas Konvicka baryton med Folkoperan som bas

Andreas har tidigare medverkat i musikalklassiker som Chess, Kristina från Duvemåla och Oklahoma.

Andreas Konvicka baryton med Folkoperan som bas

Han debuterade som Figaro (Figaros bröllo)p och har därefter bl. a. framträtt i titelrollen i Don Giovanni och som Gugliemo (Così fan tutte). Under 2004 gestaltade han Gustav i En Herrgårdssägen på Värmlandsoperan samt Majoren i Den svekfulle Majoren vid Roslagens musikteater då nämnda operor uruppfördes. I Andreas repertoar ingår även lieder och sakralt och han mottagit ett antal sångarstipendier. Andreas har bl.a. utbildats vid Operastudio 67.

Andreas Konvicka debuterade som lyrisk baryton med titelrollen i Figaros Bröllop. Följt av Guglielmo i Cosi fan Tutte och titelrollen i Don Giovanni. På musikalscenen har Andreas bla a gjort roller som Thomasen i Kristina från Duvemåla, Juri och Molokov i Chess på svenska på Cirkus i Stockholm. Curly i Oklahoma på Säffleoperan, Gustav i En Herrgårdssägen på Värmlandsoperan, Nourabad i Pärlfiskarna på Folkoperan, Lejonet i Trollkarlen från Oz på Södertäljeoperan samt Ringaren i Notre Dame på Theather-am-Potsdamer-platz i Berlin.

Andreas Konvicka är bl a utbildad vid Uppsala universitet och i USA. Andreas har i 15 års tid forskat och föreläst i musikpsykologi.

Han är också verksam som konsert, operasångare och musikterapeut.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
PärlfiskarnaNourabadFolkoperan16.9.2011
PärlfiskarnaNourabadFolkoperan6.12.2009
Madame ButterflyRegeringskommissarieFolkoperan14.9.2011
Madame ButterflyRegeringskommissarieFolkoperan15.9.2011
MaskeradbalenTomFolkoperan26.9.2012

Läs mer