Andrej Breus baryton

Andrej Breus baryton

Han är utbildad vid Rostov Musikhögskola och vid Musikaliska akademien i Moskva. Han har sin bas i Moskva där han är verksam vid alla tre operahusen. 1997 sjöng han rollen som Eugen Onegin i Moskvas Novaja Opera uppsättning vid ett gästspel i New York en roll som han också har sjungit på Malmö Opera.

Andrej Breus baryton

Sommaren 2000 belönades han med juryns specialpriser vid “International Belvedere Singing Competition och blev därefter inviterad till “Placido Domingo Singing Competition” i Los Angeles. Där mottog han ett flertal specialpriser och blev sedan av Plácido Domingo inbjuden att sjunga Enrico i Lucia di Lammermoor och Sharpless i Madama Butterfly, vid Washington Opera. Där medverkade han senare tillsammans med Placido Domingo i Spader Dam i rollen som Yeletski. En roll som han också sjungit i Bologna.

Våren 2001 sjöng han rollen som greve Luna i Trubaduren och Figaro i Barberaren i Sevilla vid operan i Frankfurt. Han har sjungit Guldtuppen på Theatre Chatelet i Paris, Spader dam i Barcelona, Madrid och Budapest, Boris Godunov på Covent Garden och Francesca Zambellos uppsättning av Krig och Fred på Bastiljeoperan i Paris.

 läs mer