Bulent Bezduz tenor från Turkiet

Bulent Bezduz tenor från Turkiet

Han har tidigare gästat GöteborgsOperan i rollen som Rodolfo i Bohéme. Han är utexaminerad från Music Academy of Gazi University i Ankara och tidiga engagemang var bl a Alfredo i La Traviata på Aspendos International Opera Festival i Turkiet. Cassio i Otello och Hylas i Les Troyens konsertant med London Symphony Orchestra (LSO) och Sir Colin Davis. Båda skivinspelade och Grammybelönade. Därefter debut på Grand Théatre de Tours som Rodolfo i La Bohéme, en återkommande roll.

Bulent Bezduz tenor från Turkiet

Vidare medverkan i Gianni Schicchi med Concertgebouworkestern under Riccardo Chailly. Alfredo i La Traviata på bl a Opera de Nancy, Teatro Regio di Parma och De Vlaamse Opera. Gennaro i Lucrezia Borgia på Opera de Marseille, Fenton i Falstaff på Opera de Lausanne.  Skivinspelning med LSO under Sir Colin Davis som fick Grammy för Bästa operainspelning 2006.

Nyligen samma roll vid Glyndebournefestivalen, även live på tv-kanalen Arte och utgiven på dvd. USA-debut med Edgardo i Lucia de Lammermoor på Portland Opera, en roll han även sjungit i Montpellier, Buenos Aires och Glasgov.

Bland sentida engagemang kan nämnas inspelning av Rossinis Ermione för Opera Rara med London Philharmonic Orchestra. Rollerna i Nemorino i Kärleksdrycken för operan i Lille och i Caen, Leicester i Maria Stuarda vid Opera North och operan i Modena, tillsammans med sopranen Mariella Devia.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusTid
La BohemeRodolfoGöteborgsOperan15.1.2009
Lucia di LammermoorEdgardoGöteborgsOperan3.4.2011
Lucrezia BorgiaGennaroGöteborgsOperan31.3.2012
La TraviataAlfredo GermontGöteborgsOperan21.5.2017
La TraviataAlfredo GermontMalmö Opera5.12.2018

Läs mer