Christian Brage frilansande bas

Christian Brage frilansande bas

Christian Brage är född i Köpenhamn. Började som trummis i ett rockband, har sedan omskolat sig till operasångare, flyttade till Sverige 2003. Christian har varit korist många år i Radiokören i Köpenhamn och vid Den Jyske Opera, Malmö Opera, Göteborgs Operan.

Christian Brage frilansande bas

Sedan 2006 är han frilansande solist mestadels i Sverige och Danmark.Han har gjort roller vid Skånska Operan, Operafabriken och i EuStars tidigare produktioner såsom i Tosca och Aida. Nu senast i Tosca i en kyrkoturné som gick till Trelleborg, Halmstad och Sandviken.
Han är privatutbildad av pedagoger i Danmark och Tyskland, bl a Anna Reynolds och Jean Cox. Sceniska kurser för Una Stewart och Gerhard Pohl. Vid sidan av konserter i Sverige och Danmark har han varit anställd i Danmarks radiokör mellan 1990-2006 och var också knuten till Den Jyske Opera på nittiotalet. Roller han har sjungit är bl a Don Basilio i ”Barberaren i Sevilla”, Uberto i ”La Serva Padrona” och Kajafas i Lloyd-Webbers”Jesus Christ Superstar”.

Sommaren 2011 sjöng han Leporello i W A Mozart´s ”Don Giovanni” med Operafabriken på turné i Skåne.

Sommaren sjöng han flera roller i EU:stars version av Puccini´s ”Tosca” i en turné i tre svenska kyrkor. (S:t Nicolai i Trelleborg och Halmstad samt en kyrka i Sandviken.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Figaros bröllop Bartolo Skånska Operan 10.8.2008
Don Giovanni Leporello Operafabriken 16.5.2011
Tosca Angelotti mfl EU-stars i S:t Nicolaikyrkan Trelleborg 31.7.2012

Läs mer