Christian Juslin tenor

Christian Juslin tenor

Christian Juslin är en fantastisk Pinkerton. Sången är genomgående säker och egaliserad, med en underbart pärlande ”squillo” (tonens ljusa, genomträngande formanter) och därunder en stor spännande glöd. Nummer.se

Christian Juslin tenor

Christian Juslin föddes på Åland i Finland. Han började sina musikstudier vid institutionen för kyrkomusik på Sibelius-akademin i Helsingfors. Han studerade där operasång för Björn Blomqvist, Peter Lindroos och Jorma Hynninen. Han har också deltagit i mästarklasser med Jeffrey Goldberg i New York och Bruno Pola i Italien.

Juslin gjorde sin operadebut i Stockholm år 2000 i rollen som Alfredo i La Traviata på Folkoperan. Därefter följde roller som Macduff (Macbeth) och Cavaradossi (Tosca).

Christian Juslin är även en mycket mångsidig musiker. Innan operakarriären var han anställd som kyrkorganist samt kör- och orkesterdirigent i både Finland och de andra nordiska länderna. Han dirigerade verk såsom Mozarts Requiem och Lars-Eriks Larssons Förklädd Gud.

Christian Juslin är ofta anlitad som konsert- och oratoriesolist för verk som Haydns Schöpfung, Beethovens 9:e symfoni, Arvo Pärts St John Passion, Händels Messias, Mozarts Requiem, Kröningsmässa och Mässa i c-moll, Saint-Saëns Juloratorium och Verdis Requiem. Som konsertsångare har han gästat alla de nordiska länderna, samt även Italien, Tyskland, Österrike, Island, Kina och Singapore. Ett av de hyllade och minnesvärda framträdanden Juslin gjort var när han som solist turnerade med Ylioppilaskunnan Laulajat kören i Kina och Singapore 2006.

Till de senaste och kommande uppdragen hör Pinkerton i Stockholm, Cavaradossi i Estland, Edmund i Reimanns LEAR i Malmö, Cavaradossi i Bonn, och Don Carlo i Chemnitz.

2013 erhöll Christian Juslin det prestigefyllda Jussi Björlingsällskapets pris.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Madame Butterfly Pinkerton Folkoperan 14.9.2011
Lear Edmund Malmö Opera 27.4.2013
Kleopatra Den Jyske Opera 2019

Läs mer