Dags för årets operafest Drakamöllan 2022

Nu när det bara är en vecka kvar pågår ett intensivt arbete med att få allt på plats. Nu ägnar vi helt och hållet oss åt vår operafestival som invigs den 17 juni kl 19. Från 17 är ni välkomna att njuta av er operalåda. Dagen efter den 18 börjar föreställningen kl 15 och maten serveras från kl 13.

Dags för årets operafest Drakamöllan 2022

Staketet har tagits bort för att den stora bilen som scenen kommer med skall kunna ta sig fram. I nästa vecka klipper vi träden på vägen in. Vi har nu beställt 720 flaskor vatten till alla som skall njuta av vår operalåda. Idag sätter vi i gång stora kakbaket. Minst 1 400 bitar skall vi hinna baka. På måndag kommer många många kilo grönsaker som skall skalas och hackas. Ute i operabacken arbetar fåren och lammen med att göra gräset lagom långt och njutbart. När det är dags flyttar de vidare till en annan hage.

EN FRISK FLÄKT OCH YNGST PÅ SCENEN

I tisdags var det presskonferens och för första gången möttes vår operachef Guido Paevatalu, vår hustenor Niels Jørgen Riis och Gudrun Dahlkvist som den 17 skall dirigera Malmöoperas orkester. Det sa klick! Vilket team de kommer att bli! Gudrun kommer med sina 30 år med stor sannolikhet att vara yngst på scenen den här kvällen. Verkligen en frisk fläkt i det skånska musiklivet som det skall bli spännande att följa.

KÄNSLOSAMT UKRAINSKT GÄSTSPEL

Ett spännande inslag under konserten blir vårt ukrainska gästspel. Vi är stolta och glada att få besök av systrarna Natalya och Olga Pasichnyk två musiker som framträtt i hela världen men som nu ägnar all sin tid åt att stödja kampen i Ukraina.

Idag har jag förhoppningsvis hittat en ukrainsk flagga, ett måste inför besöket.

Att vi en sådan festkväll också kan samlas kring en hälsning till Ukrainas folk och till en bön om en snar fred känns speciellt. Vi får aldrig glömma det verkliga livet även om vi för en kväll försvinner in i operavärldens passion.

För varje såld biljett stödjer vi arbetet för ukrainska musiker med 20 kronor. Pengarna tillfaller Ukrainian Volunteer Hub – Stockholm.

Kvällens program bjuder på många kända operapärlor men också på sådant som är lite mer okänt. Allt har vi hämtat från de operor som vi spelat i vår operabacke under åren.
Hela programmet hittar du här.

LA TRAVIATA -VÄRLDENS MEST SPELADE OPERA

Vi är inte de enda som älskar La Traviata. När det gällde att välja ut en opera som blir en bra helhet tillsammans med konserten var valet enkelt. La Traviata var också den första kompletta operan vi uppfört i vår operabacke. Det tidlösa kärleksdramat har alla ingredienser som krävs för stor opera. Frederikke Kaufmann, skolad i Danmark och Wien, gör som Violetta sin debut i operabacken.

Den här dagen byter vi ut den stora orkestern mot en liten kammarorkester under ledning av Leif Greibe. Medverkar gör också vår egen ”operakör” Hässleholms kyrkas vokalensemble under ledning av Benjamin Åbeerg.

VÄDRETS MAKTER VERKAR VARA MED OSS

så nu törs ni boka biljetter Åtminstone enligt den prognos jag hittat. Inte för varmt men lagom om man ser till att ta med sig en varm jacka under fredagskvällen. I värsta fall några millimeter regn första dagen men vi skall se till att det faller under förmiddagen!

Föreställningarna kommer att genomföras oavsett väder. Scenen är täckt.

För alla er som ännu inte vågat boka sina biljetter så går det utmärkt att köpa biljetter fram till samma dag om man betalar med kort. Om något skulle haka upp sig så kommer vi att kunna se att ni har betalat även om biljetten inte nått fram.

Än så länge finns det operalådor kvar båda dagarna. I operalådan hittar man massor av spännande rotfrukter i en matig sallad. Till det bjuds det på en polpetti i tomatsås (kryddig lammfärsköttbulle), nybakat bröd, en flaska vatten och kaffe och kaka. Vi erbjuder också ett alternativ med varmrökt lax och ett vegetariskt alternativ.

SÅ HÄR FUNGERAR DET PRAKTISKT VID OPERAFEST

Det finns gott om parkeringsplatser och vakter som visar er till rätta.

De som har behov av assistans kan få tillstånd att köra fram till gården. Maila till [email protected].

Från två timmar innan föreställningarna, kl 17 respektive kl 13 är ni välkomna att njuta av er operalåda som serveras på innergården.
Stolar och bord finns.

Här hittar ni också baren där ni kan köpa vin eller öl.

I operabacken sitter man på egen stol. Biljetter visar man upp vid grinden till backen. Här kommer Drakamöllans Vänner för Kultur och Vetenskap att finnas på plats för att hjälpa er tillrätta och för att informera om sin verksamhet.

Toaletter finns i anslutning till operabacken.

Hunden skall lämnas hemma.
VI SES PÅ OPERAFEST

LÄS MER