Drottningholms Slottsteater premiär på bio 26.8

Drottningholms Slottsteater premiär på bio 26.8 Foto: Markus Gårder

Drottningholms Slottsteater  når nu ut till en större publik när de för första gången visar  opera på bio. Förra årets hyllade föreställning Agrippina filmades och visas i samarbete med Folkets Hus och Parker på bio i Sverige. Premiär 26 augusti.

Drottningholms Slottsteater premiär på bio 26.8

Filmen låter oss komma riktigt nära verket. Vi får njuta av orkestern som spelar med stringens under ledning av Francesco Corti och en internationell cast av yttersta världsklass, säger Anna Karinsdotter, teaterchef.

Barockoperan Agrippina av Händel spelades på Drottningholms Slottsteater förra sommaren och hyllades av kritiker och publik. På grund av pandemin var publiken begränsad, men det kompenseras nu med biovisningar i hela landet.

Det är underbart att Drottningholms Slottsteater nu kan möta en större publik. I höst går det att sjunka ner i en biofåtölj och förflyttas till Drottningholms Slottsteaters unika 1700-talsmiljö, säger Anna Karinsdotter.

För regi, scenografi och kostym står konstnärsduon Staffan Valdemar Holm och Bente Lykke Møller och i titelrollen hörs den internationella stjärnan och hovsångerskan Ann Hallenberg.

KONSTNÄRLIGT TEAM

Musik: Georg Friedrich Händel
Libretto: Vincenzo Grimani
Dirigent: Francesco Corti
Regi: Staffan Valdemar Holm
Scenografi och kostym: Bente Lykke Møller
Ljus: Torben Lendorph
Mask och peruk: Sofia Ranow

Medverkande

Nahuel Di Pierro, Ann Hallenberg, Bruno de Sá, Kristina Hammarström, Roberta Mameli, Giacomo Nanni, Kacper Szelążek, Mikael Horned, Drottningholmsteaterns orkester.

 

LÄS MER

OM

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se