Elisabeth Wanngård sopran född 1981

Elisabeth Wanngård sopran född 1981

Elisabeth Wanngård, utbildning: Examen på Operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg 2012. Roller i urval:Korist i Mästersångarna i Nürnberg på Göteborgsoperan (2010). På Göteborgsoperan har hon tidigare spelat Blomsterflicka i  Parsifal samt medverkat som korist i Turandot, Läderlappen samt sjungit i balettföreställningen Mozarts Requiem.

Elisabeth Wanngård sopran född 1981

Folkoperan om Elisabeth Wanngård

Utbildning: Examen på Operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg 2012.

Roller i urval

Korist i Mästersångarna i Nürnberg på GöteborgsOperan (2010). På GöteborgsOperan har hon tidigare spelat Blomsterflicka i Parsifal samt medverkat som korist i Turandot, Läderlappen samt sjungit i balettföreställningen Mozarts Requiem.

Tror du på den stora kärleken/äktenskapet i nöd och lust tills döden skiljer oss åt?

Ja, eller rättare sagt – jag vill tro på den! Jag har en extremt förlegad barndomsföreställning någonstans i bakhuvudet att det är så ”det går till”. Även om verkligheten har hunnit ikapp mig på senare år. Träffar man någon där man känner att kärleken är tillräckligt stark, så överträffar den det mesta. Och då handlar det om att man tycker om den människan så pass mycket, för den den är, att man kan tänka sig att uppoffra så mycket annat till förmån för att få leva med denna.

Läs mer

Operalogg