Emilia Falcaru sopran

Emilia Falcaru sopran

Emilia Falcaru är född och utbildad i Rumänien. Kärleken förde henne emellertid till Malmö 1996. Hon är utbildad vid Konservatoriet/Operaakademin i Bukarest för professor Arta Florescu. Hon har också tagit master-classer för bl a Franco Corelli och Graziella Sciutti i Wien. Hon har vunnit flera internationella tävlingar bl a i Rio de Janeiro 1991, Tjajkovskij-tävlingen i Moskva 1990, Francisco Vines i Barcelona 1989 och Musikfrühling i Prag 1986

Emilia Falcaru sopran

Emilia Falcaru debuterade som Nattens Drottning i Mozarts Trollflöjten vid Staatsoper i Berlin. På repertoaren har hon t ex Susanna i Figaros bröllop och Constanze i Enleveringen ur seraljen, Rosina i Barberaren i Sevilla, titelrollen i Lucia di Lammermoor och Adina i Kärleksdrycken och Zerbinetta i Ariadne på Naxos.

Verdi

Av Verdi sjunger hon Gilda i Rigoletto, Leonora i Trubaduren men även Violetta Valery i La Traviata (som hon för övrigt gjort mer än 100 gånger – nu senast i Florens 2000) och titelrollen i Aida.

Repertoar

Övrigt på repertoaren är Rossinis Stabat Mater, Mendelsohn-Bartholdys Elias, Beethovens 9:a, Mozarts och Verdis Requiem och Orffs Carmina Burana. Hon har turnerat mycket runt i Europa, framförallt i Tyskland och Italien – och gästat operahus som Teatro Verdi i Florens, Pfalzteater Kaiserslautern i Trier, Wien, Groningen och olika festivaler.

Läs mer

Operalogg